‹ Takaisin

Ice Age: Törmäyskurssilla

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

Jyrsiksen eeppinen tammenterhojahti sinkoaa hänet avaruuteen ja aiheuttaa vahingossa kosmisen ketjureaktion, joka uhkaa jäätikön kohtaloa. Pelastaakseen itsensä on Sidin, Mannyn, Diegon ja muun lauman jätettävä kotinsa ja lähdettävä seikkailuja ja kommelluksia täynnä olevalle matkalle. Matkalla uuteen ja eksoottiseen maahan he tulevat kohtaamaan jälleen paljon uusia ja värikkäitä hahmoja. (Lähde: SF Film Finland Oy)

Tietoa kasvattajalle

Elokuvassa käsitellään ystävysten ponnistelua maailmanlopun estämiseksi ja aikuistuvien lasten suhdetta vanhempiinsa. Hyvä opetus on myös se, että tosipaikan tullen pahimpien vihamiestenkin kanssa kannattaa yrittää yhteistyötä yhteisen hyvän vuoksi.

Tarina on synkästä teemastaan huolimatta hauska ja hyväntuulinen. Sekoilua ja hassuttelua on paljon, joskin mukana on aivan pienimpiä katsojia ajatellen myös jännitystä. Kilttejä eläimiä jahtaa muun muassa kolme ilkeää lentoliskoa, jotka toivovat muiden eläinten kuolemaa. Loppu on kuitenkin onnellinen, eikä elokuvan kuluessakaan negatiivisiin tilanteisiin jäädä vellomaan, vaan tarinan yleisvire on koko ajan humoristinen.

Kyseessä on jo viides Ice Age -elokuva, joten hahmot ovat monelle jo tuttuja. Elokuva toimii silti myös sellaiselle, joka ei ole nähnyt sarjan aiempia osia.

Keskustelun tueksi

  • Jyrsis-orava saa avaruusreissullaan aikaan paljon. Mitä aurinkokunnan synnystä ja maahan syöksyneistä asteroideista tiedetään oikeasti?
  • Miksi isä ei pitänyt Kirsikka-mammutin sulhasesta?
  • Vanhemmat ja lapset ajattelevat asioista joskus eri tavalla. Mistäköhän se johtuu? Oletko joskus itse ollut eri mieltä vanhempiensi kanssa? Miten tilanne on ratkennut?
  • Miksi kiltimpikin lentolisko lähti mukaan perheensä ilkeyksiin, vaikkei olisi tahtonut?
  • Miksi kristallien keskellä elävät eläimet eivät ensin pelänneet asteroidia? Miksi ne olivat niin onnellisia?
  • Ice Age -animaatioelokuvia on tehty jo viisi. Miksi arvelet niiden olevan niin suosittuja? Oletko nähnyt muita Ice Age -elokuvasarjan osia? Mikä on suosikkisi ja miksi?
Kirjoittaja: Jenni / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Ice Age: Törmäyskurssilla

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Ice Age: Törmäyskurssilla

Huono.

"En yhtään tykkää. Nelonen on paljon parempi."
Onnentyttö

Arvioijan ikä: 15

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 11© Koulukino 2024