‹ Takaisin

Ida

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

Anna on menettänyt vanhempansa toisessa maailmansodassa ja elelee nuoruuttaan maalaisluostarissa 1960-luvun Puolassa. Hän valmistautuu elämäänsä nunnana. Abbedissan vaatimuksesta Anna ottaa yhteyttä ainoaan eloonjääneeseen sukulaiseensa ja tutustuu samalla Wandaan, vapaamieliseen tuomariin, joka yrittää tukahduttaa tuskaisia muistojaan viinalla ja seksillä. Ida on palkittu lukuisilla elokuvafestivaaleilla ympäri maailman. (Lähde: Cinema Mondo)

Tietoa kasvattajalle

Ida on mietteliäs kasvutarina, joka peilaa Puolan kipeää lähihistoriaa kahden päähenkilönsä kautta. Nuori Anna valmistautuu antamaan luostarilupauksensa ja on pitänyt päätöstään itsestäänselvänä, mutta Wanda, paksunahkainen kommunistirouva, haastaa tytön kyseenalaistamaan identiteettinsä ja valintansa. Anna osoittautuu vahvaksi ja lahjomattomaksi hahmoksi, kun hän yrittää selvittää, onko hänen paikkansa todella luostarissa. Aluksi niin itsevarman oloinen Wanda puolestaan etsii armahdusta omista valinnoistaan. Verkkainen tempo ja harkittu kuvakerronta antavat tilaa katsojan ajatuksille ja tulkinnalle.

Keskustelun tueksi

Idan tärkeitä teemoja ovat mm. identiteetin muovautuminen, elämänvalinnat, juuret, usko, ideologiat, historian painolasti ja vaikeista kokemuksista tai aikakausista selviytyminen.

  • Millaisia vaikeuksia suvussanne on koettu ja miten niistä on selvitty?
  • Kuinka 2. maailmansota ja juutalaisvainot vaikuttivat elokuvan henkilöiden elämään vielä 1960-luvullakin?
Kirjoittaja: Heli / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Ida

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Ida

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024