‹ Takaisin

Ihmeellinen maailma

4-6
7-9
10-12
13-15
hyviä roolimallejamielikuvitusta rikastuttavamoninainenympäristötietoinen

Elokuvan synopsis

Upouusi toimintaseikkailu Ihmeellinen maailma vie katsojat syvälle tuntemattoman ja vaarallisen maailman syövereihin, missä mielikuvitukselliset olennot odottavat Claden legendaarista seikkailijaperhettä, jonka sisäiset erimielisyydet uhkaavat tehdä tyhjäksi heidän viimeisimmän—ja ylivoimaisesti tärkeimmän—tutkimusmatkansa. Elokuvan Ihmeellinen maailma ovat ohjanneet Don Hall (Big Hero 6, Raya ja viimeinen lohikäärme) sekä apulaisohjaaja ja käsikirjoittaja Qui Nguyen (elokuvan Raya ja viimeinen lohikäärme toinen käsikirjoittaja) ja tuottanut Roy Conli (Big Hero 6, Kaksin karkuteillä). (Lähde: Walt Disney Studios Motion Pictures Finland)

Tietoa kasvattajalle

Ihmeellinen maailma on seikkailuelokuva, joka sijoittuu todella mielikuvitukselliseen ja värikkääseen fantasiaympäristöön. Toimintakohtaukset ja seikkailu kietoutuvat perhesuhteiden ja luonnonsuojeluteeman ympärille. Vauhtia ja vaaratilanteita on runsaasti, mutta tunnelmaa kevennetään huumorilla. 

Perheenisä ja maanviljeliä Searcher Clade elää kadonneen tutkimusmatkailijaisänsä, Jaegerin, varjossa. Searcherin ja Meridian-vaimon teini-ikäinen poika Ethan puolestaan haikailee seikkailijaksi vaarinsa tapaan. Odotuksia ja valintoja pohditaan kolmessa polvessa, eikä erimielisyyksiltä vältytä.  

Ihmeellinen maailma esittelee perheen, jossa jäsenet pyrkivät tukemaan toinen toistaan, sekä rohkean retkikunnan, joka pystyy tekemään vaikeitakin valintoja. Kaikilla hahmoilla on vahvuuksia ja he pyrkivät toimimaan oikein. Erityisesti nuori Ethan näyttää esimerkkiä suhtautumalla kaikkeen uuteen uteliaasti ja arvostavasti. Fantasiaseikkailu johdattaa pohtimaan valintojen kauaskantoisia vaikutuksia, kun Claden perhe, retkikunta ja kyläyhteisö päättävät luopua nykyhetken mukavuuksista paremman tulevaisuuden hyväksi.

Elokuvan moninaiseen hahmokaartiin kuuluu luontevasti erivärisiä ihmisiä, ja Ethan on toivottoman (tai oikeastaan toiveikkaan) ihastunut kaveriporukkaansa kuuluvaan Diazo-poikaan. 

Keskustelun tueksi

  • Miksi tutkimusmatkailija Jaeger ei ollut Searcherin mielestä hyvä isä? Millainen isä Searcher oli omalle pojalleen, Ethanille? 
  • Onko jokin ura tai ammatti toista parempi? Miksi jotkut vanhemmat toivovat tai painostavat lapsiaan johonkin tiettyyn ammattiin? 
  • Miten eri tavoin Jaeger, Searcher ja Ethan suhtautuvat uusiin ja tuntemattomiin asioihin? Kenen toimintatapa on paras? 
  • Mikä oli elokuvan mieleenpainuvin kohta? Miksi? 
  • Kuka elokuvan hahmoista oli suosikkisi? 
Kirjoittaja: Heli / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Ihmeellinen maailma

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Ihmeellinen maailma

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024