‹ Takaisin

Ihmeiden puisto

4-6
7-9
10-12
13-15
onnistumisen kokemuksiatunnetaitoja ruokkiva

Elokuvan synopsis

Iloinen ja kekseliäs June löytää metsän siimeksestä kätketyn huvipuiston. Puisto on täynnä huikeita laitteita ja hassuja puhuvia eläimiä, mutta se on sekasorron vallassa. Pian June saa selville, että puisto on syntynyt hänen mielikuvituksestaan, ja hän on ainut joka voi korjata sen. June yhdistää voimansa uusien eläinystäviensä kanssa pelastaakseen taianomaisen paikan, todellisen ihmeiden puiston. (Lähde: Finnkino Oy)

Tietoa kasvattajalle

Äiti ja tytär keksivät kuvitteluleikissä ihmeellisen huvipuiston, jossa on mitä mielikuvituksellisimpia laitteita. Ihmemaassa on aina iloista ja aurinkoista. Kaikki kuitenkin muuttuu, kun äiti sairastuu vakavasti ja June-tytär jää kaksin isänsä kanssa.

Eräänä päivänä June löytää itsensä Ihmemaan huvipuistosta ja huomaa, että se kaipaa kipeästi korjausta ja kunnostamista. Ja siihen tarvitaan ehdottomasti Junen apua.

Ihmeiden puisto käsittelee pelkoa vanhemman menettämisestä ja vanhemmista erkaantumisen tyypillistä murrosvaihetta kasvavan lapsen elämässä. Kun June aluksi luopuu mielikuvitusleikistään, hän on haluton kohtaamaan ja käsittelemään äidin sairastumiseen liittyviä kielteisiä tunteita. Ihmeellistä huvipuistoa korjatessaan June kuitenkin käy läpi vaikeaa tilannettaan ja oivaltaa, että elämään kuuluu luonnostaan sekä pimeyttä että valoa.

Elokuvan tematiikka liikkuu melko abstraktilla tasolla, ja pienelle katsojalle keskeisinä elementteinä näyttäytyvät pääasiassa huvipuiston huimat laitteet, hupsut, puhuvat eläimet ja zombeiksi muuttunut pehmolelujen armeija. Ihmeiden puisto on värikäs ja vilkas elokuva, mutta mukana on jatkuvasti myös synkempiä sävyjä. Elokuvan loppu on kuitenkin onnellinen.

Keskustelun tueksi

  • Miksi June laittaa askartelemansa Ihmemaan pois? Miksi hän ottaa sen takaisin?
  • Miksi Ihmemaa hajosi? Miksi juuri Junen pitää korjata se? Mitä olisi tapahtunut, jos June ei olisi korjannut mielikuvitusmaata?
  • Miksi June arvelee, että isä ei pärjää ilman häntä?
  • Millaisia taitoja tai ominaisuuksia June tarvitsee rakennellessaan mielikuvitusmaata kotona ja pihalla? (Mm. ongelmanratkaisutaidot, luovuus, matemaattinen ajattelu, rohkeus ja kokeilunhalu)
  • Millaisia ystäviä Junella on koulussa ja naapurustossa? Mitä Ihmemaa merkitsee heille?
Kirjoittaja: Heli / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Ihmeiden puisto

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Ihmeiden puisto

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024