‹ Takaisin

Ihmeotukset: Dumbledoren salaisuudet

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

Professori Albus Dumbledore (Jude Law) tietää, että voimallinen pimeä velho Gellert Grindelwald (Mads Mikkelsen) aikoo kaapata vallan velhomaailmassa. Koska ei pysty estämään tätä yksin, hän antaa taikazoologi Lisko Scamanderin (Eddie Redmayne) johtaa pelotonta ryhmää velhoja, noitia ja yhtä urheaa jästileipuria vaaralliseen tehtävään, jossa he kohtaavat vanhoja ja uusia petoja ja ottavat yhteen Grindelwaldin kasvavan seuraajajoukon kanssa. Mutta panosten ollessa niin korkeat, miten kauan Dumbledore voi pysytellä sivustalla? (Lähde: SF Studios)

Tietoa kasvattajalle

Kolmas Ihmeotukset-elokuva jatkaa edellisen elokuvan viitoittamalla, sarjan ensimmäistä elokuvaa synkemmällä tiellä. Mukana nähdään edelleen suloisia, teemaa aavistuksen keventäviä taikaolentoja, jotka tuntuvat lähes oikeilta eläimiltä, mutta keskeiset teemat ovat vakavia ja viittaukset esimerkiksi toiseen maailmansotaan selkeitä. Etenkin nykyisessä maailmantilanteessa elokuva voi siis tuntua jopa ahdistavalta.

Edellisissä elokuvissa esitelty pimeä velho Gellert Grindelwald pyrkii velhomaailman johtoon ja alistamaan alempiarvoisina pitämänsä jästit taikamaailman vallan alle. Professori Dumbledoren keräämä moninainen joukko, johon velhojen ja noitien lisäksi kuuluu edelleen yksi tuttu jästileipuri, yrittää kuitenkin heittää hänen suunnitelmiensa rattaisiin kapuloita.

Elokuvan hahmogalleria on jälleen moninainen, vaikkakin suurin osa keskeisimmistä hahmoista on miehiä. Mukana on monenvärisiä ja -kokoisia ihmisiä, minkä lisäksi elokuvassa nostetaan esille myös seksuaalisen suuntautumisen moninaisuutta, sillä Dumbledore paljastaa nuorempana olleensa rakastunut Grindelwaldiin. Miesten välisiä suudelmia tai muuta fyysistä kanssakäymistä ei kuitenkaan näytetä.

Keskustelun tueksi

  • Albus Dumbledore ja Gellert Grindelwald ovat olleet nuorena rakastavaisia. Miksi he ovat erkaantuneet ja toisesta on tullut hyvä, toisesta paha?
  • Huomasitko, että Grindelwaldin näyttelijä on vaihtunut? Edellisessä elokuvassa hahmoa esitti Johnny Depp, nyt Mads Mikkelsen. Millainen Mikkelsen on hahmon roolissa verrattuna Deppiin?
  • Millainen on Lisko Scamanderin suhtautuminen luontoon ja taikaeläimiin? Voisiko häntä kutsua meidän maailmassamme luonnonsuojelijaksi?
  • Miltä Jacob Kowalskista mahtaa tuntua jästinä taikamaailmassa? Hän voisi tuntea olevansa alempiarvoinen – mikä estää häntä vaipumasta itsesääliin? Millaisena näet hänen ja Queenie-noidan liiton?
  • Kuka on mielestäsi elokuvan keskeisin sankari? Miksi? Löydätkö tämän hahmon lisäksi tarinasta muita sankareita tai sankarillisena pidettäviä tekoja?
  • Millaisia yhteyksiä löydät Ihmeotuksissa Harry Potter -elokuviin ja -kirjoihin?
  • Dumbledoren perheen menneisyydestä paljastuu surullisia salaisuuksia. Pohtikaa yhdessä näitä perhesuhteita.
  • Millaisia yhteneväisyyksiä löydät elokuvasta esimerkiksi Ukrainan sotaan? Entä toisen maailmansodan tapahtumiin?
Kirjoittaja: Helinä / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Ihmeotukset: Dumbledoren salaisuudet

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Ihmeotukset: Dumbledoren salaisuudet

Paras sarjansa elokuva.

"Näin heti alkuun pitää sanoa että elokuva oli LOISTAVA. Oikeasti tämä on Ihmeotukset-elokuvasarjan paras elokuva ylivoimaisesti. Elokuva oli hyvin ohjattu ja käsikirjoitettu, mutta suurimman vaikutuksen tekivät näyttelijät. Jokainen hoitaa homman mahtavasti näyttelijäkaartista ei löydy Ezra Milleriä lukuun ottamatta yhtään huonoa suoritusta. Elokuva yltää jopa Harry Pottereiden tasolle jossa aikaisemmat tämän sarjan elokuvat eivät ole onnistuneet. Perheen pienimmille elokuva ei sovi synkkyytensä ja kohtalaisen väkivaltansa ansiosta. Nuorempia katsojia huomioiden mukana on vieläkin söpöjä eläinvauvoja, mutta niitäkin on vähemmän kuin ennen. Ahdistavuutta elokuvasta löytyy sodan ja Grindelwaldin kautta. Väkivalta koko elokuvan ajan vaihtelee lievän ja kohtalaisen välillä. Aikaisempien tämän sarjan elokuvien tapaan verta ei ole paljoa mukana. Nuorempia saattaa ahdistaa myös loppu, koska pitää odottaa vielä vuosia että tarina päättyy. Hyvän näyttelytyönsä ja upeiden erikoistehosteidensa ansiosta elokuva saa minulta neljä tähteä. Suosittelisin elokuvaa 13vuotiaasta ylöspäin ahdistavuuden ja väkivallan takia."
Nettipalstojen Leffakriitikko

Arvioijan ikä: 21

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 13

Mahtava

"Siis heti alkuun pitää myöntää että tämä elokuva on MAHTAVA. Näyttelijät, kuvaus, lavastus, kaikki on TÄYDELLISTÄ, paitsi Mads Mikkelsen. Mads Mikkelsen ei onnistu vakuuttamaan Grindelwaldina samalla tavalla kuin Johnny Depp. No sentään tämä on paras Ihmeotukset elokuvista, ja menee myös suosikki fantasia elokuvieni kärkikahinoihin. Suosittelisin elokuvaa kaikille Harry Potter faneille. Vaikka ihan nuorimmille pikkuvelhoille en elokuvaa näyttäisi, koska se sisältää joitakin ahdistavia kohtauksia, ja fantasia väkivaltaa. Suosittelisin elokuvaa 10 vuotiaasta ylöspäin ja vanhempien valvonnassa voisin näyttää tämän 8 vuotiaalleni."
Assi

Arvioijan ikä: 37

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 10

Pettymys

"Minä Harry Potter-fanina odotin tätä elokuvaa suurella innolla, mutta petyin pahanpäiväisesti. Ensinnäkin elokuvan näyttelijäsuoritukset Jude Lavia ja Mads Mikkelsseniä lukuunottamatta olivat melko huonoja. Toiseksi elokuvan ensimmäinen kolmannes oli vain tylsää jaarittelua, jonka aikana teki minun mieli lähteä salista kotiin nukkumaan. Onneksi kuitenkin viimeinen kolmannes parantaa elokuvaa huomattavasti. Elokuva ei myöskään sovi nuorimmille faneille synkkyytensä vuoksi. Varsinkin alun kahvilakohtaus näytti elokuvan todellisen suunnan ollen jopa melko ahdistava. Ainoa mikä elokuvassa oli oikeasti hyvää olivat erikoistehosteet jotka olivat suorastaan upeita. Muuta positiivista en oikeastaan löydä tästä sekasotkusta. K-12 on aiheellinen ikäraja elokuvan sisältämän ahdistavuuden vuoksi. Kuitenkin tämä elokuva jopa toimii yksittäisenä elokuvana vallan mainiosti, ja jos aikaisempia Ihmeotukset elokuvia ei olisi olemassa antaisin tälle neljä tähteä. Mutta ei niitä aikaisempia voi peruuttaakkaan joten jään kauhulla odottamaan mitä seuraava elokuva tuo tullessaan."
Harry Potter-fani

Arvioijan ikä: 23

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 12

Surkee

"iha kuraa koko leffa k15"
LOLOLOL

Arvioijan ikä: 9

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 16

Hyvä mutta ei loistava.

"Elokuva oli nautittava ja siitä löytyi hauskoja hetkiä, joista perheen pienimmät varmasti innostuvat. Synkkyyttä on toki mukana jopa enemmän kuin tämän elokuvasarjan aiemmissa osissa. Elokuva osaa edetä sopivan rauhallisesti, mutta ei tunnu pitkäveteiseltä. Näyttelijäsuoritukset ovat hyviä, vaikka tosin Ezra Miller on vähän liian puinen. Viittaukset toiseen maailmansotaan lisäsivät elokuvan synkkyyttä entisestään. Jude Law on loistava nuori Dumbledore ja Mads Mikkelssenin Grindelwald oli ihanan hyytävä hahmo. Näin elokuva ansaitsee kolme ja puoli tähteä joka on hyvin kiitettävä arvosana. Suosittelisin elokuvaa 11-vuotiaasta ylöspäin hetkittäisen ahdistavuuden, ja lievän fantasia väkivallan takia."
ElokuvaFriikki

Arvioijan ikä: 15

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 11© Koulukino 2024