‹ Takaisin

Ihmeotukset: Grindelwaldin rikokset

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

Warner Bros. Picturesin ”Ihmeotukset: Grindelwaldin rikokset” on toinen osa viidestä seikkailusta J.K. Rowlingin velhomaailmassa.

Ensimmäisen elokuvan lopussa AYT (Amerikan Yhdysvaltain taikakongressi) vangitsi voimakkaan pimeyden velhon Gellert Grindelwaldin (Johnny Depp) Lisko Scamanderin (Eddie Redmayne) avulla. Mutta toteuttaakseen uhkauksensa Grindelwald pakeni ja ryhtyi kokoamaan kannattajajoukkoa, josta valtaosa ei osaa aavistaakaan hänen todellisia aikeitaan: nostaa valtaan puhdasveriset velhot hallitsemaan kaikkia ei-taikovia.

Estääkseen Grindelwaldin suunnitelmat Albus Dumbledore (Jude Law) värvää avukseen entisen oppilaansa Lisko Scamanderin, joka suostuu auttamaan tietämättömänä uhkaavista vaaroista. Rakkauden ja uskollisuuden rajat joutuvat koetukselle jopa lähimpien ystävien ja perheen keskuudessa, kun velhomaailma jakautuu yhä vahvemmin kahtia. (Lähde: SF Film Finland Oy)

 

Tietoa kasvattajalle

Jatko-osa Ihmeotukset: Grindelwaldin rikokset on selvästi vakavasävyisempi kuin velhomaailmaan sijoittuvan elokuvasarjan avaus Ihmeotukset ja niiden olinpaikat. Ihmeotus-sarja sijoittuu kiehtovaan ja yksityiskohtaiseen fantasiamaailmaan, ja elokuvassa tavataan myös muutamia uusia taikaolentoja. Seikkailua kuitenkin kevennetään huumorilla vain paikoin, ja tarinan teemat ovat vakavia. Elokuvassa käsitellään erityisesti luottamusta, eriarvoisuutta, verisiteitä ja ystävyyssuhteiden lujuutta. Paha velho Grindelwald kokoaa kannattajajoukkoa ja levittää ei-taikovien ihmisten alempiarvoisuutta korostavaa propagandaa. Tapahtumat sijoittuvat 1900-luvun alkupuoliskolle, ja viittaukset 2. maailmansotaan ovat vahvoja. Elokuvan hahmogalleria on moninainen: mukana on monenvärisiä ja -kokoisia ihmisiä.

Keskustelun tueksi

  • Elokuvassa on monia hahmoja, joilla on vaikeuksia löytää paikkaansa maailmassa. Millaisia heidän tarinansa ovat? Miten he etsivät paikkaansa – ja löytävätkö he sen?
  • Lait estävät Queenie-noidan ja Jacob-jästin avioitumisen. Miksi? Mitä se merkitsee heille?
  • Grindelwaldin toimet vaativat elokuvan hahmoja valitsemaan puolensa. Elokuva viestii, että neutraali vaikeneminen ei riitä. Mitä mieltä olet tästä? Miksi monet vakuuttuvat Grindelwaldin puheista?
Kirjoittaja: Heli / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Ihmeotukset: Grindelwaldin rikokset

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Ihmeotukset: Grindelwaldin rikokset

Arvioijan ikä: 12

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 11

"Kävin juuri tänään katsomassa Itäkeskuksen finnkinon IMAX salissa. Voin sanoa että sekä leffa että teatteri yllätti positiivisesti. Leffassa Johnny Deppin roolisuoritus onnistui erinomaisesti myös muutkin suoriutui hyvin🙂 suosittelen käymään katsomassa jos Harry Potter maailman on lähellä sydäntä ja muutenkin"
R

Arvioijan ikä: 17

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 12© Koulukino 2024