‹ Takaisin

Ihmeperhe 2

4-6
7-9
10-12
13-15
humoristinentoimivaa yhteistyötämielikuvitusta rikastuttava

Elokuvan synopsis

Kaikkien suosikkisupersankariperhe palaa elokuvassa Ihmeperhe 2 – tällä kertaa pääosaan nousee Elli, joka jättää Ilun kotiin selviytymään “normaalin” arjen sankarina yhdessä Ilonan ja Esan kanssa. Muutos on mullistava kaikille, ja tilannetta mutkistaa vielä se, ettei perhe tiedä, millaisia supervoimia Jaska-vauvalle vielä kehittyykään. Kun uusi konna punoo nerokkaan ja petollisen juonen, perheen tulee Hyytäjän avustuksella löytää keinot puhaltaa taas yhteen hiileen—mikä on helpommin sanottu kuin tehty, vaikka he nyt Ihmeperhe sattuvatkin olemaan.

Elokuvan edessä esitetään lyhytelokuva Bao.

(Lähde: Walt Disney Studios Motion Pictures Finland)

Tietoa kasvattajalle

Ihmeperhe 2 jatkaa suoraan siitä, mihin vuonna 2004 ilmestynyt ensimmäinen osa jäi. Supervoimilla varustettu lapsiperhe taistelee pahiksia vastaan ja yrittää samalla saada supervoimien käytön kotikaupungissaan lailliseksi.

Perheenjäsenet joutuvat seikkailuissaan moniin vaaratilanteisiin. Elokuva sisältää runsaasti toimintaa ja hurjiakin tappelukohtauksia. Väkivalta on niin sanottua sarjakuvaväkivaltaa, jossa sankareille ei oikeasti käy huonosti.

Pääasiassa elokuvan tunnelma on reipas ja humoristinen. Synkkiäkin sävyjä silti on. Tarinassa kuvaillaan esimerkiksi menneisyydessä tapahtunut murha. Seitsemän vuoden ikäraja on hyvinkin perusteltu. Elokuvassa on myös yksi intensiivinen kohtaus, jossa on runsaasti välkkyviä valoja.

Ihmeperhe 2 tarjoaa monenlaisia samastumiskohteita. Mukana on vahvoja naishahmoja, ja myös lapset toimivat sankareina. Lopulliseen onnistumiseen päästään koko perheen yhteistyöllä.

Elokuvan alkukuvana esitetään elokuvateattereissa 8-minuuttinen lyhytanimaatio Bao, joka käsittelee perheyhteyttä, kasvua, luopumista ja anteeksi antamista.

Keskustelun tueksi

  • Kuka oli suosikkihahmosi elokuvassa? Mitä voimia itse haluaisit ja mihin niitä käyttäisit?
  • Miksi supervoimien käyttö oli kielletty? Ovatko kaikki lait aina järkeviä? Tiedätkö, millä keinoin lakeja voi muuttaa?
  • Millaista perheen arki oli? Mitä samaa sinun arjessasi on? Mikä oli erilaista?
  • Miksi luulet isällä olleen alkuun niin vaikeaa lasten kanssa kotona?
  • Mihin Ruutukaappari mielestäsi pyrki? Miksi?
Kirjoittaja: Jenni / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Ihmeperhe 2

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Ihmeperhe 2

Ihmeperheen loistava paluu

"Lähes täydellinen jatko-osa täydelliselle Ihmeperheelle (2004), joka oli yksi suurimmista suosikki elokuvistani lapsena. Mahtavaa, kuinka upeasti Pixar on pitänyt toiminnallisuuden korkealla tässäkin leffassa, ja animaatio on kehittynyt aivan huipputasolle heillä. Kurjaa, että monet aikuiset ovat antaneet tälle leffalle 1-2 tähtiä arvosteluissaan sen toiminnallisuuden tason vuoksi. Kyllä pitäisi jo viimeistään nykypäivänä tajuta se fakta, että animaatio ei tarkoita automaattisesti lapsille suunnattua. Ensimmäinen Ihmeperhekään ei ole mikään pikku lasten leffa, vaan pikemminkin vanhemmille lapsille, nuorille ja aikuisille suunnattu. Tämän leffan kohdalla sama juttu. Pixar osaa taitavasti tuottaa monitasoista ja kaikenikäisiä viihdyttävää settiä, siitä ei voi kuin kehua. Oli aivan mahtavaa saada Ihmeperheelle jatkoa, sitä on tullut odotettua jo monta vuotta."

Arvioijan ikä: 21

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 9

Arvioijan ikä: 10

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 3

Arvioijan ikä: 7

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 12

Arvioijan ikä: 42

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 10

"En suosittele perheen pienimmille. Eskari-ikäiselle liian jännä, jopa pelottava!"

Arvioijan ikä: 50

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 8

Ei herkille eikä pienille lapsille

"Elokuva oli tosi intensiivinen ja sisälsi paljon tappelua ja takaa-ajokohtauksia. Juonessa ja kerronnassa oli paljon elementtejä, jotka vain aikuinen ymmärtää. Tuntuikin että kyseessä olisi ollut aikuisten toimintaelokuva, josta on tehty animaatio. Koululaistakin ahdisti ja pelotti. Alle kouluikäiselle en suosittele missään nimessä."

Arvioijan ikä: 40

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 9

Koko perheen elokuva mutta ei perheen pienimmille

"Tosi vauhdikas elokuva, jota en näyttäis alle 7-vuotiaalle ainakaan elokuvateatterissa. Ruutukaappari on pelottava pahis."

Arvioijan ikä: 39

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 8

Arvioijan ikä: 56

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 7© Koulukino 2024