‹ Takaisin

Independence Day: Uusi uhka

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

Olemme aina tienneet, että he tulevat takaisin. Independence Day – Maailmojen sota uudisti aikanaan suurelokuvien genren, ja tässä jatko-osassa koemme jälleen uuden, uskomattoman, maailmanlaajuisen katastrofin. Maan asukkaat ovat yhdessä kehittäneet tehokkaan puolustusjärjestelmän suojaamaan planeettaamme käyttämällä alien-teknologiaa. Mutta mikään ei voi valmistaa meitä alieneiden kehittyneeseen ja ennennäkemättömään voimaan. Vain kourallinen rohkeita miehiä ja naisia voivat kekseliäisyydellään pelastaa meidät täydelliseltä tuholta. (Lähde: Filmikamari)

Tietoa kasvattajalle

Independece Day: Uusi uhka on tieteisfantasiaa katastrofielokuvan kuvastolla. Elokuvassa on paljon tuhoa ja viitteellistä väkivaltaa, vaikka tarinan fokus onkin isojen asioiden hajoamisessa ja suurissa kohtaloissa. Ihmiset joutuvat pakenemaan sortuvia rakennuksia ja hyökyaaltoa valtavan avaruusaluksen saapuessa. Kuolemia ei tuhon määrästä huolimatta näytetä, sillä kamera siirtyy aina sopivasti kauemmaksi tai kokonaan toiseen kuvaan, kun joku ihmispolo on kohtaamassa loppunsa; toisaalta moni elokuvan henkilöistä menettää jonkun läheisensä. Taistelukohtaukset ovat epärealistisia – ihmisillä on käytössä muukalaisteknologiaa, ja energia-aseet kaatavat niin ihmiset kuin muukalaisetkin verettömästi. Myrskyn silmässä on mukana myös lapsia.

Elokuvan toimintaa kevennetään humoristisilla henkilöhahmoilla ja hauskalla dialogilla. Uusi uhka on jatko-osa, ja siinä on useita ensimmäisestä elokuvasta tuttuja hahmoja. Joidenkin hahmojen tarinat eivät täysin avaudu näkemättä alkuperäistä elokuvaa.

Keskustelun tueksi

  • Sota ja sankaruus ovat elokuvan keskeisiä teemoja. Millaisia sankareita elokuvassa on? Ketkä kaikki ovat mielestäsi sankareita?
  • Miten sotaan ja sotasankaruuteen suhtaudutaan elokuvassa? Millä tavoin edellisessä elokuvassa käydystä sodasta puhutaan elokuvassa?
  • Yhteinen vihollinen yhdistää kaikkia Maan asukkaita. Millainen tämä vihollinen on? Onko sitä vastaan taisteleminen erilaista kuin ihmisten keskinäiset sodat?
  • Independence Dayn kautta voi pohtia myös ekologiaa ja kestävän kehityksen periaatteita. Elokuvan avaruusolennot tuhoavat planeettoja saadakseen polttoainetta aluksiinsa. Toimiiko ihminen samoin, ja voisiko asiat tehdä jotenkin toisin?
Kirjoittaja: Joonas / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Independence Day: Uusi uhka

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Independence Day: Uusi uhka

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024