‹ Takaisin

Instant Family

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

Kun Pete (Mark Wahlberg) ja Ellie (Rose Byrne) harkitsevat perheen perustamista, he tutustuvat myös adoptioon. Yllättäen toive yhdestä lapsesta muuttuu kolmeksi, kun he törmäävät sisaruskolmikkoon, johon kuuluu myös yksi kapinallinen teini (Isabella Moner). Pete ja Ellie joutuvat pikavauhtia opettelemaan vanhemmuuden salat – mikä ei ole ihan ongelmatonta! Instant Family perustuu käsikirjoittaja-ohjaaja Sean Andersin omakohtaisiin kokemuksiin adoptioisänä. (Lähde: Filmikamari)

Tietoa kasvattajalle

Instant Family on lämminhenkinen draamakomedia monenlaisista perheistä: lapsettomista vanhemmista, juurettomista lapsista, hetero- ja homovanhempien perheistä, taustoiltaan eri etnisistä ryhmistä ponnistavista perheistä. Elokuvassa nähdään erilaisista syistä biologiset vanhempansa menettäneitä, eri ikäisiä lapsia, joista osa joutuu kiertämään kodista toiseen vailla pysyvää perhettä. Siinä nähdään myös aikuisia, jotka päätyvät tarjoamaan kodin äidittömille ja isättömille lapsille, kuka mistäkin syystä.

Ristiriitoja on ydinperheissäkin. Elokuva näyttää sekä lapsen että aikuisen näkökulmasta, ettei uuden perheen rakentaminen ei ole kovin helppoa. Huolimatta siitä, millaisista oloista adoptoidut lapset ovat kotoisin, he myös saattavat ikävöidä biologisia vanhempiaan. Elokuvan huumori on enemmän aikuisille suunnattua, mutta draamakomedia tarjoaa runsaasti keskustelun aiheita koko perheelle.

Elokuva muistuttaa, että rakkaus, avoimuus ja välittäminen voivat sitoa yhteen uuden perheen adoptiolapset ja aikuiset. Kaikki tekevät virheitä, mutta lopulta aikuisen läsnäolo ja yhdessä tekeminen ovat kaikenlaisille lapsille tärkeitä.

Keskustelun tueksi

  • Millainen on hyvä perhe? Entä millaisen kuvan Instant Family antaa perheestä? Millainen perhe voi elokuvan mukaan olla? Mitä tarkoittaa se, että on jonkun äiti tai isä?
  • Aluksi vanhempien ja adoptiolasten oli vaikea tulla keskenään toimeen. Mistä tämä johtui? Miksi Lizzy suhtautui Peteen ja Ellieen vihamielisesti? Mikä lopulta muuttui?
  • Elokuvassa sosiaaliviranomaiset suosittelevat, että sisarukset saisivat jatkaa yhdessä myös kasvattiperheissä. Miten Lizzylle, Juanille ja Litalle olisi voinut käydä, jos he olisivat joutuneet eri koteihin?
  • Pystyitkö samastumaan keneenkään elokuvan hahmoista tai tunnistitko hahmoista muita perheenjäseniäsi?
  • Suomessa adoptioprosessi on täysin erilainen kuin elokuvan tapauksessa Yhdysvalloissa. Etsi tietoa, miten Suomessa voi adoptoida lapsen tai toimia sijaisperheenä.
Kirjoittaja: Helinä / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Instant Family

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Instant Family

Tyypillinen nykyajan komedia

"Aikalailla kerran katsottava, tyypillinen ennalta-arvattava komedia. Melko simppeli juonikin. Tämä ei ole suoranaisesti huono mutta ei kovin hyväkään elokuva."
Ap

Arvioijan ikä: 21

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 8© Koulukino 2024