‹ Takaisin

Interstellar

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

Interstellar on Inceptionin ja The Dark Knight –trilogian ohjaajan Christopher Nolanin uusi tieteiselokuva. Elokuva kertoo tutkimusmatkailijoista, jotka ylittävät inhimillisen avaruusmatkailun rajat käyttämällä hyväksi vastalöytämäänsä madonreikää, jonka avulla heidän on mahdollista kulkea aiemmin ihmiskunnalle liian pitkiä tähtienvälisiä välimatkoja. (Lähde: SF Film Finland Oy)

Tietoa kasvattajalle

Interstellar on näyttävä ja mahtipontinen tieteiselokuva, joka voi tuntua melkein kolmen tunnin kestonsakin puolesta melko raskaalta. Uhkaava maailmanloppu ja intensiivisesti kuvattu avaruusmatkailu sekä ihmisen pienuus kosmoksen keskellä tekevät myös osaltaan katsomiskokemuksesta voimakkaan. Elokuvan henkilöt edustavat urheutta, sankaruutta ja ihmiskunnan loputonta uteliaisuutta ja kekseliäisyyttä, joka lopulta pelastaa maailman. Tulevaisuuteen sijoittuva elokuva näyttää maapalloa uhkaavan tuhon, mutta ei tuo erityisesti esille ihmisen osuutta ympäristötuhoon, eikä näin ollen esimerkiksi kannusta ottamaan vastuuta ympäristöstä. Lähinnä elokuva kannustaa luottamaan ihmisen ylivertaiseen älyyn ongelmien ratkaisussa, mutta toisaalta tuo esiin myös sinnikkyyden, itseensä uskomisen, rakkauden ja ihmisten välisen yhteyden merkityksen. Perhearvot ovat elokuvassa keskeisessä asemassa ja naiset ovat miesten kanssa tasavertaisia tiedemiehiä ja sankareita.

Keskustelun tueksi

Valmistaudu keskustelemaan vanhemman poissaolosta ja perheen jäsenen menetyksestä, ympäristötuhon uhasta, maapallon ja ihmiskunnan tulevaisuudesta sekä tieteestä ja avaruuden mysteereistä.

Kirjoittaja: Marjo / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Interstellar

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Interstellar

Arvioijan ikä: 45

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 11

Arvioijan ikä: 15

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 3

Arvioijan ikä: 16

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 13



© Koulukino 2024