‹ Takaisin

Into the Woods

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

Into the Woods tuo modernin mausteen rakastettuihin satuihin, punoo tuttujen tarinoiden juonet yhteen ja peilaa sitä, millaiset seuraukset näiden hahmojen toiveilla ja tavoitteilla voi olla. Tässä humoristisessa ja sydämellisessä musikaalissa ovat mukana satuklassikot Tuhkimo (Anna Kendrick), Punahilkka (Lilla Crawford), Jaakko ja pavunvarsi (Daniel Huttlestone) sekä Tähkäpää (MacKenzie Mauzy). Kaikkia hahmoja yhdistävä kehystarina kertoo leipurista ja tämän vaimosta (James Corden ja Emily Blunt), jotka tahtovat perustaa perheen sekä heidän yhteenotostaan heidän ylleen kirouksen langettaneen Noidan (Meryl Streep) kanssa. (Lähde: Finnkino)

Tietoa kasvattajalle

[Sisältää juonipaljastuksia.] Kaikkien tuntemia klassikkosatuja hyväkseen käyttävä ja uudistava fantasiamusikaali Into the Woods ei ole varsinainen lastenelokuva. Sen maailma on tyylitellyn satumainen, mutta teemojen taustavireet ovat monessa kohti hyvinkin aikuismaisia ja komediakohtaukset toteutetaan aikuisille suunnatulla huumorilla.

Tarinan tutuilla hahmoilla on usein kaksi puolta ja siten elokuva rikkoo satuklassikoiden tyypillistä jakoa hyvään ja pahaan. Esimerkiksi Tähkäpäätä vankinaan pitävä noita (Meryl Streep) ei ole syntyjään paha, Tuhkimo (Anna Kendrick) epäilee kuulumistaan kuninkaanlinnaan ja Punahilkka on pullaa ahmiva tyttö, joka tekee juuri niin kuin haluaa. Tuhkimon prinssin (Chris Pine) hurmaavuutta on puolestaan laajennettu alkuperäisestä koskemaan myös muiden naisten kuin Tuhkimon hurmaamista.

Elokuvassa lapset ottavat tapahtumia omiin käsiinsä vastoin vanhempiensa lupaa. Usein tämä johtaa ikävyyksiin, mutta neuvokkuutensa ansiosta lapset kuitenkin selviävät tilanteesta. Elokuva opastaa, että karkilla tai lipevillä sanoilla lapsia mukaansa houkuttelevien aikuisten mukaan ei saa lähteä, vaikka se kuinka houkuttaisi. Kaikki elokuvan aikuiset eivät kuitenkaan ole ilkeitä, vaan lopulta he kuitenkin tarjoavat lapsille turvaa ja kasvavat vastuuntuntoisiksi, heikommistaan huolehtiviksi vanhemmiksi.

Keskustelun tueksi

  • Satuja on kerrottu lapsille opetusmielessä, mistä myös Into the Woodsin Punahilkan tarinassa lasta mukaansa houkutteleva susisetä on vertauskuva: millainen voisi nykypäivänä olla vastaavanlainen “äidin kieltämä” tilanne? Miksi tilanne on kielletty? Entä tekeekö prinssi väärin hurmatessaan leipurin vaimon? Mitä Tuhkimon olisi pitänyt tehdä tällaisessa tilanteessa?
  • Tarinassa ei ole selkeää hyvän ja pahan asettelua, eikä syyllistä ikäviin tapahtumiin löydetä helposti. Tämä toimii keskustelun pohjana: miten voidaan määritellä, kenen on syy? Entä mitä voidaan tehdä, jos selkeää syyllistä ei löydy? Voidaanko jotakuta rangaista, vaikka hänen syyllisyyttään ei voida todistaa? Voiko ihmisen määritellä yksiselitteisesti tietynlaiseksi, esimerkiksi hyväksi tai pahaksi?
Kirjoittaja: Helinä / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Into the Woods

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Into the Woods

Yllätysmusikaali

"Osasin odottaa musiikkipätkiä, mutta en elokuviin mennessäni tiennyt, että kyseessä oli varsinainen musikaali.Pidin elokuvasta visuaalisesti. Musiikki ja laulut (joita oli paljon!) oli hyvin toteutettu. Näyttelijävalinnat olivat onnistuneita, erityisesti lapset Jaakon ja Punahilkan rooleissa olivat yllättävän luontevia. Oli mukavaa nähdä, miten klassikkosatuja oli yhdistelty ja satujen perinteisiä kaavoja rikottu. Kaavojen rikkomisen näkökulmasta oli ymmärrettävää, ettei elokuva päättynyt Tuhkimon ja prinssin häihin. Loppu oli kuitenkin venytetty mielestäni liian pitkäksi lopputaistelunomaiseksi synkistelyksi. Elokuva imaisi minut maailmaansa, mutta loppua kohden sen lumous haihtui, ja aloin vilkuilla kelloani. Leipurin vaimon kohtalo tuntui minusta hyvin irralliselta ja töksähtävältä. Kävimme katsomassa elokuvan teini-ikäisten lasten kanssa. He viihtyivät jokseenkin hyvin, mutta eivät olleet kovin innostuneita. Uskoisin Into the Woodsin kiinnostavan lähinnä aikuiskatsojia."

Arvioijan ikä: 40

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa?© Koulukino 2024