‹ Takaisin

Itse ilkimys 3

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

Vaikeina aikoina tarvitaan ilkimysmäisiä keinoja. Illumination Entertainmentin uudessa animaatiossa Gru ja hänen tuore vaimonsa Lucy palaavat valkokankaalle tyttäriensä Margon, Edithin ja Agnesin sekä aina arvaamattomien kätyrien kera. Gru saa tietää, että hänellä on kauan kateissa ollut lähes identtinen kaksoisveli Dru, ja kohtaa tähän asti pahimman vastustajansa: hillittömän kasaritelkkaritähden nimeltä Balthazar Bratt. (Lähde: Finnkino)

Tietoa kasvattajalle

Itse ilkimys 3 on animaatiokomedia, jossa aiemmista elokuvista tuttu rikollinen Gru työskentelee kätyreiden harmiksi hyvien puolella. Elokuva rakentaa huumorinsa samoille elementeille kuin sarjan aiemmatkin elokuvat: nostalgisia väristyksiä herättävälle musiikille, viittauksille muualle populaarikulttuuriin ja kätyreiden tempauksille. Niille joille 80-luku on elettyä elämää, elokuvan konna eli suuruutensa menettänyt tv-tähti Bratt tarjoaa pikamatkan menneisyyteen.

Alle kouluikäisten voi olla hankala seurata monipolvista juonta ja katastrofielokuvamaiset kohtauksetkin saattavat jännittää. Elokuvassa on kuitenkin monenlaisille katsojille avautuvia tasoja ja huumoria, ja jännittävät kohtaukset purkautuvat melko nopeasti. Itse ilkimys 3 käsittelee myös syvällisempiä teemoja, kuten sukuyhteyttä ja uusperheen ihmissuhteiden rakentumista.

 

Keskustelun tueksi

Gru on jättänyt rikollisen elämän taakseen. Elokuvassa on kuitenkin kohtia, joissa Grun on vaikea vastustaa konnuuksien tekemistä. Miksi Gru osallistuu rikoksiin? Oletko sinä tehnyt joskus jotain väärin, vaikka olet tiennyt ettet saisi tehdä niin? Miksi väärin tekeminen tuntui houkuttelevalta? Mitä väärin tekemisestä seurasi?

Veljen löytyminen on Grulle yllätys ja veljesten kohtaaminen herättää heissä tunteita laidasta laitaan. Uusperheen äiti Lucy yrittää löytää oman tapansa olla äiti Grun kolmelle tytölle, eikä se ole aina helppoa. Keitä sinun perheeseesi kuuluu? Miten teistä tuli perhe? Millaisia mukavia tunteita sinun perheesi jäsenten välillä on? Millaisia ikäviä tunteita perheessä voi tulla ja mitä niille voi tehdä?

Itse ilkimys 3 -elokuvassa on paljon viitteitä vanhoihin ja uusiin peleihin. Miten pelimaailma on muuttunut esimerkiksi siitä, kun vanhempasi olivat lapsia tai nuoria? Millaisia pelejä isovanhempasi pelasivat? Jos et tiedä, voit kysyä heiltä! Millaisia pelejä tulevaisuudessa voidaan keksiä?

Kirjoittaja: Sonja / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Itse ilkimys 3

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Itse ilkimys 3

Arvioijan ikä: 15

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 7© Koulukino 2024