‹ Takaisin

Järven tarina

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

Järven tarina –elokuva vie katsojan Suomen luonnon ainutlaatuisimman aarteen, järviemme, saloihin ja myytteihin. Suomalaisen kulttuurin ja muinaisten uskontojen tarinat heräävät henkiin, kun pinnan alla oleva maailma avataan katsojille ensi kertaa tässä laajuudessa. Järven tarinassa kaikki kerrotaan veden kautta; selityksensä saavat niin maailman synty kuin veden äärellä ja alla elävät eläimet, kasvit ja hyönteiset. Vuodenajat vaihtuvat tarinoiden myötä, yli kuusi tuhatta vuotta järvien historiaa kerrotaan vanhojen suomalaisten tarujen, uskomusten ja uskontojen kautta. (Lähde: Nordisk Film)

Tietoa kasvattajalle

Järven tarina on rauhoittavan meditatiivinen ja informatiivinen matka suomalaisten järvien pinnan alle ja ainutlaatuisen järviluonnon maisemiin. Elokuva kiinnostaa kaikenikäisiä luontoelokuvien ystäviä, kunhan huomioon otetaan elokuvan kesto ja rauhallinen, maalaileva kuvakerronta.

Luontokuvauksen lisäksi Järven tarina tarjoaa inspiraatiota suomalaiseen kansanuskoon tutustumiseen. Elokuvan tarinallinen tyyli voi vedota myös, vaikka sen mytologisiin aineksiin ei välitä tai vielä osaa tarttua.
Luontodokumentteja katsoneille ei tule yllätyksenä, että elokuva pitää sisällään myös luonnon raadollisen puolen. Sanoma on kuitenkin luonnon kiertokulun kauneudessa. Veikeiden eläinten ystävät saavat rautaisannoksen saukkojen ja kuuttien söpöilyä. Luonnon ystäviä Järven tarina kestitsee paljon tietoa tarjoavalla, harvinaisella kurkistuksella kiinnostavaan ympäristöön.

Keskustelun tueksi

  • Miksi elokuvassa ei näy ihmisiä?
  • Mitä elokuvassa esiintynetä eläimiä tai luonnonilmiöitä olette nähneet oikeasti luonnossa?
  • Voiko Järven tarina saada katsojat arvostamaan, ihailemaan tai kunnioittamaan suomalaista luontoa enemmän? Miksi? Millaisia ajatuksia tai tunteita dokumentti herätti sinussa?
  • Miten luontodokumentteja kuvataan? Kuuntele radiohaastattelu, jossa elokuvan tekijät kertovat kuvauksen vaiheista: Yle Häme: “Järven tarina -luontoelokuva muistuttaa puhtaiden vesien ja luonnon rikkauden arvoista”
  • Luontodokumenteissa kuullaan usein kertojaääntä. Millaisiin asioihin kertojaäänet keskittyvät? Eroaako Järven tarinan kerronta muiden luontoelokuvien kerronnasta? Miten?
Kirjoittaja: Marjo / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Järven tarina

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Järven tarina

Muuten hyvä liian pitkä

"Yksi toikkoinen musiikki pilasi liian kovalla lapset sikkyvät!!!"
Malla

Arvioijan ikä: 74

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 3

Arvioijan ikä: 15

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa?

Upea ja rauhallinen

"Järven tarina on upean näköinen ja todella rauhallinen elokuva. Virkistävää vaihtelua hyperaktiivisille hittianimaatioille. Sopii ihan pienillekin lapsille. Mutta en tiedä, jaksaako vaikka 4-vuotias vielä keskittyä koko elokuvaan. Riippuu lapsesta."

Arvioijan ikä: 42

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 7© Koulukino 2024