‹ Takaisin

Jättiläiskoira Clifford

4-6
7-9
10-12
13-15
humoristinenintertekstuaalinenlämminhenkinen

Elokuvan synopsis

Emily saa omakseen pienen, punaisen koiranpennun salaperäiseltä löytöeläimiä hoivaavalta taikurilta (John Cleese). Hänen yllätyksekseen hauva kasvaa todella nopeasti – sillä pian yli kolmimetrinen jättiläiskoiranpentu mellastaa pienessä kerrostaloasunnossa! Emily ja hänen enonsa Casey (Jack Whitehall) joutuvat vauhdikkaisiin seikkailuihin New Yorkin suurkaupungin melskeessä. Rakastettuihin lastenkirjoihin perustuva Clifford näyttää, miten isoa rakkaus voi olla! (Lähde: Finnkino Oy)

Tietoa kasvattajalle

Jättiläiskoira Clifford on pääjuoneltaan helposti ymmärrettävä ja tunnelmaltaan lämminhenkinen tarina ystävyyden merkityksestä sekä siitä, miten jokainen kelpaa ihan vain omana itsenään.

Koulukiusattu Emily saa jättikokoiseksi kasvaneen punaisen koiransa avulla rohkeutta nousta puolustamaan paitsi lemmikkiään, myös itseään. Juonen edetessä oivalletaan läheisten ja yhteisön voima toistensa tukena. Myös perheiden erilaiset taustat ja varallisuuserot ovat hyvää pohdittavaa elokuvan katsomisen jälkeen.

Pienimpiä katsojia ajatellen mukana on jonkin verran vauhtia ja jännitystä, kun eläinkokeita tekevän yrityksen johtaja yrittää napata kokonsa vuoksi erityisen Cliffordin, ja poliisitkin jahtaavat sitä. Lopulta kaikki kuitenkin kääntyy parhain päin. Jännittävien kohtausten vastapainona nähdään lapsikatsojia naurattavia kommelluksia ja pyllyhuumoria.

Elokuva perustuu Norman Ray Bridwellin kirjasarjaan Clifford the Big Red Dog. Cliffordista on aiemmin tehty myös mm. lasten animaatioelokuva ja -sarja.

Keskustelun tueksi

  • Oliko Clifford sinulle ennestään tuttu hahmo?
  • Mitä tekisit, jos oma tai jokin muu tuttu lemmikki kasvaisi aivan valtava isoksi? Mitä kotona voisi tapahtua?
  • Millaisiin kommelluksiin Clifford joutui? Millaistahan olisi hoitaa niin isoa koiraa?
  • Millaisia perheitä elokuvassa oli? Miten Emilyn äidin ja Casey-enon tapa suhtautua arjen tilanteisiin erosi toisistaan? Entä millaisessa perheessä Emilyn ystävä Owen asui?
  • Miten Emily erosi muista koulunsa oppilaista? Mitä muut olisivat voineet tehdä toisin, jotta hän olisi tuntenut olonsa tervetulleeksi uuteen kouluun?
Kirjoittaja: Jenni / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Jättiläiskoira Clifford

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Jättiläiskoira Clifford

Ihan fine

"Ihan hyvä juttu"
Noname

Arvioijan ikä: 11

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 5

Jättiläiskoira

"Ihan paras elokuva liikutuin. Jos tykkää koirista niin kanttii ihmeessä käydä kattoo. Mun lempi elokuva. Tosi mielenkiintoinen."
Jättiläiskoira

Arvioijan ikä: 12

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 7

"Elokuva oli tosi hauska! Koira oli tehty tietokoneella, mutta se oli tosi söpö ja hauska. Se oli hyvä kun lopussa huomattiin että iso koira voi auttaa ihmisiä. Elokuvassa ei ollut tylsä ja siinä oli niin monta hassua kohtaa että on vaikea sanoa mikä oli paras kohta."

Arvioijan ikä: 8

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 7© Koulukino 2024