‹ Takaisin

Jeti

4-6
7-9
10-12
13-15
ajatuksia herättävähyviä roolimallejatunnetaitoja ruokkiva

Elokuvan synopsis

Teini-ikäinen Yi löytää nuoren jetin kotitalonsa katolta Shanghaissa. Hän ja hänen ystävänsä Jin ja Peng antavat otukselle nimeksi Everest. Yhdessä he lähtevät viemään maagista olentoa takaisin perheensä pariin maapallon korkeimpaan kolkkaan. Auttaakseen Everestiä pääsemään kotiin ystävysten on pysyteltävä askeleen edellä upporikasta Burnishia, joka aikoo kaapata otuksen itselleen, sekä eläimiä tutkivaa tohtori Zaraa. (Lähde: Finnkino Oy)

Tietoa kasvattajalle

Kiinaan sijoittuvassa vauhdikkaassa seikkailussa palautetaan suurkaupunkiin joutunutta lumimiestä takaisin Himalajalle. Elokuvan keskeisiä teemoja ovat ystävyys, uskollisuus ja kaveria ei jätetä -asenne.

Elokuvassa käsitellään lumimiehen ikävää perheensä luo. Myös jetiä auttava teinityttö Yi on kokenut suuren menetyksen isän kuoltua, mikä vaikuttaa hänen suhtautumiseensa muihin. Elokuvan avulla pääsee pohtimaan vaikeista tunteista selviytymistä sekä ystävien ja perheen merkitystä vaikeina hetkinä.

Lumimiehen tarinassa tulee vahvasti esiin myös luonnon kunnioittaminen. Ihmisten ei kuulu käyttää eläimiä hyväkseen vaan ne kuuluvat niiden luontaiseen elinympäristöön.

Jeti on tunteikas ja ajatuksia herättävä elokuva, mutta se sisältää myös toimintaa. Nuorimpien katsojien kannalta on hyvä ottaa huomioon, että päähenkilöt joutuvat moneen otteeseen uhkaaviin tilanteisiin. Myös lapsia ja Jetiä jahtaavat pahikset voivat olla pelottavia mustine asuineen ja tainnutuspyssyineen. Loppu on kuitenkin päähenkilöiden kannalta onnellinen.

Keskustelun tueksi

  • Miksi Yi halusi elokuvan alkupuolella olla niin kiireinen?
  • Mitä yhteistä Jetillä ja Yillä oli?
  • Eri ihmiset reagoivat tunteisiin eri tavalla. Millainen sinä olet surullisena? Miten surullisesta tapahtumasta voi päästä eteenpäin?
  • Elokuvassa Jeti kaipaa takaisin luontoon. Miten kaupunki ja maaseutu eroavat toisistaan asuinympäristöinä?
  • Sanotaan, että luonnolla on parantava vaikutus. Mitä tämä mielestäsi tarkoittaa? Nautitko itse luonnossa liikkumisesta?
Kirjoittaja: Jenni / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Jeti

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Jeti

Loistava Jeti

Surppo

Arvioijan ikä: 11

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 12

Arvioijan ikä: 22

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 9

Arvioijan ikä: 45

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 9© Koulukino 2024