‹ Takaisin

Jos vielä jään

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

17-vuotiaalla Mialla on kaikki: rakastava perhe, ihana poikaystävä, valoisa tulevaisuus täynnä musiikkia…kunnes koko perheen automatka lumisena päivänä muuttaa silmänräpäyksessä kaiken. Elämän ja kuoleman välillä häilyessään Mia pohtii yhden kriittisen päivän ajan elämäänsä ja kohtaloaan. Riittääkö hänen sielunkumppaninsa rakkaus pitämään hänet täällä? Traaginen, mutta myös toiveikas kertomus rakkaudesta, musiikista ja elämästä. (Lähde: SF Film Finland)

Tietoa kasvattajalle

Mia on omistautunut ja lahjakas nuori sellisti, joka fanittaa Beethovenia ja Yo Yo Mata. Mian superkivat ja rennot vanhemmat ja pikkuveli kuuntelevat rokkia ja punkkia, ja lukiolaistytön ensirakkaus Adam soittaa nousevassa bändissä. Mian suurin sisäinen ristiriita ei kuitenkaan synny ulkopuolisuuden tunteesta, vaan intohimosta musiikkiin. Kumpi on tärkeämpää: opiskelupaikka yhdessä maailman arvostetuimmista musiikkikouluista vai poikaystävän ura rokkistarana? Elokuvassa Mia käy läpi kauniita, haikeita ja kipeitä muistoja, kokee ekan kertansa, pohtii perheen merkitystä ja sitä, voiko minuuttaan määritellä yksin. Elokuva perustuu Gayle Formanin samannimiseen nuortenromaaniin.

Keskustelun tueksi

Elokuvan tärkeitä teemoja ovat joukkoon kuuluminen, kompromissit ja uhraukset perheessä ja parisuhteessa sekä elämän tarkoitus.

Kirjoittaja: Heli / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Jos vielä jään

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Jos vielä jään

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024