‹ Takaisin

Jujutsu Kaisen 0

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

Yuta Okkotsu ja Rika Orimoto olivat sydänystäviä aivan pienestä. Rika lupasi että he menevät naimisiin, kun kasvavat isoksi. Mutta Rika kuolee liikenneonnettomuudessa Yutan silmien edessä.

Rika ei voi hyväksyä kuolemaansa. Hänestä tulee kostonhimoinen riivattu paholainen, joka suojelee Yutaa kirouksilla ja kuolemaa kylväen.

Yuta haluaisi vain elää kuten muutkin ihmiset. Yuta haluaa tuntea itseni tarpeelliseksi, ja uskoa, että on ihan ok jatkaa normaalia elämää. Suuri Jujutsu –noitamestari Gojo Satoru toivottaa Yutan tervetulleeksi kiroamisen korkeakouluun, Jujutsuun.

Yuta Okkotsun luokkatoverit Zen’in Maki, Inumaki Toge ja Panda auttavat häntä saamaan itseluottamuksensa takaisin. Ehkä Yuta voi sittenkin murtaa Rikan kuolemasta seuranneen kirouksen.

Jujutsusta karkotettu paholaismainen Geto Suguru haastaa Okkotsun ja koko Jujutsun kirousten kilvoitteluparaatiin. Geto Suguru haluaa langettaa koko Shinjukun ylle tuhannet murhanhimoiset kiroukset ja tuhota kaikki vailla noitavoimia elävät ihmiset. Pystyykö Yuta Okkotsu pysäyttämään Geton? Onnistuuko hän murtamaan Rikaa riivaavan kirouksen? (Lähde: Cinema Mondo)

Tietoa kasvattajalle

Yuta on herkkä poika, joka kärsii tuhovoimaisesta kirouksesta. Vaikeiden ja yksinäisten nuoruusvuosien jälkeen Yuta saa paikan velhojen koulusta, jossa hänen on määrä oppia hallitsemaan kirouksesta saamiaan voimia.

Uudet luokkakaverit tuovat tarinaan lämpöä, toveruutta ja huumoria. Ne tulevatkin tarpeeseen, sillä vastapainona on dramaattista kamppailua elämästä ja kuolemasta, synkkiä fantasia- ja kauhuelementtejä sekä väkivaltaa, joka on paikoin varsin graafista. 

Epävarma ja masentunut Yuta saa itsevarmuutta, kun hän oppii hallitsemaan kykyjään ja kokee onnistumisia. Taustatarinasta kumpuava, traaginen rakkaus edellyttää Yutalta myös epäitsekästä uhrautumista. 

Keskustelun tueksi

  • Yutalle selviää, että kiroukset syntyvät negatiivisista tunteista ja kokemuksista. Millaisia tunteita Yuta käy läpi tarinan aikana? Voiko kielteisistä tunteista olla myös hyötyä? 
  • Kuka on elokuvan pahis? Miksi hän on paha? Millaisia tavoitteita hänellä on? 
  • Oletko lukenut alkuperäistä Jujutsu Kaisen –mangaa tai esimerkiksi katsonut siitä tehtyä animesarjaa? Kenelle suosittelisit niitä? Entä kenelle suosittelisit Jujutsu Kaisen 0 –elokuvaa? 
Kirjoittaja: Heli / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Jujutsu Kaisen 0

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Jujutsu Kaisen 0

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024