‹ Takaisin

Jumanji: Welcome to the Jungle

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

Uuden huiman seikkailuelokuvan Jumanji: Welcome to the Jungle pääosissa nähdään Dwayne Johnson, Jack Black, Kevin Hart ja Karen Gillan. Neljä nuorta katoaa Jumanjin vaaroja täynnä olevaan maailmaan ja muuntuu avatareiksi, joista jokaisella on omat erikoistaitonsa. Nelikon täytyy käydä elämänsä vaarallisimpaan seikkailuun – muuten he jäävät jumiin pelin sisälle ikuisuudeksi… (Lähde: Filmikamari)

Tietoa kasvattajalle

Jumanji: Welcome to the Jungle on isommille lapsille ja heidän vanhemmilleen suunnattu seikkailuelokuva, jossa joukko nuoria päätyy vetäistyksi sisälle salaperäiseen peliin ja joutuu pelaamaan pelin läpi – panoksenaan oikea elämänsä. Tuttua pelilogiikkaa hyväkseen käyttävä tarina on lämminhenkinen ja erittäin hauska seikkailu, joka viihdyttää koko perhettä ikärajan puitteissa.

Peliin vetäistyt nuoret saavat pelissä oikeiden ihmishahmojensa vastakkaiset avatar-hahmot: hintelästä nuorukaisesta tulee rohkea lihaskimppu, hiljaisesta tytöstä kaunis taistelulajitaituri, pitkästä urheilijapojasta normaalirakenteinen ja hitaanpuoleinen kaveri, ja itsekeskeisestä kaunottaresta pulska tiedemies. Elokuvan runsaasta huumorista suuri osa syntyy siitä, miten nuoret pärjäävät avatar-hahmojensa nahoissa ja siitä, kuinka aikuiselta näyttävät hahmot käyttäytyvät ja puhuvat kuin teini-ikäiset.

Jumanji: Welcome to the Jungle on seikkailullinen viihde-elokuva, jonka syvällisin sisältö on ystävyydessä ja yhteen hiileen puhaltamisessa. Elokuva korostaa yhteistyön merkitystä ja sitä, kuinka ihmisten erilaiset taidot voivat tukea toisiaan. Ketään ei tarvitse nostaa sankariksi ylitse muiden, vaan yhdessä tekeminen ja jopa uhrautuminen vievät lopulta voittoon.

Vuonna 1995 julkaistun seikkailuelokuvan jatko-osa Jumanji: Welcome to the Jungle toimii täysin itsenäisenä elokuvana ilman alkuperäisen elokuvan tarinan tuntemusta. Se kuitenkin inspiroi myös tutustumaan Joe Johnstonin ohjaamaan alkuperäisteokseen, jonka pääosassa nähdään rakastettu koomikko Robin Williams.

Keskustelun tueksi

  • Mistä yksityiskohdissa elokuvan tarinan erottaa olevan pelin sisällä? Miten pelin maailma eroaa oikeasta maailmasta?
  • Nykyaikaan sijoittuva elokuva ottaa kantaa esimerkiksi puhelimen ja sosiaalisen median valtavaan merkitykseen nuorten elämässä. Miksi Bethany oli niin kiinni puhelimessaan? Keskustelkaa selfieistä ja siitä, miten ne muokkaavat kuvaamme itsestämme ja muista.
  • Ulkonäkö on yksi elokuvan nuorten keskeisimmistä ajatuksista niin tytöillä kuin pojillakin. Mikä merkitys kauneudella tai komeudella on sinulle ja kavereillesi?
  • Elokuvassa itsekeskeisestä hahmosta tulee toisia auttava jopa niin, että olisi valmis uhraamaan itsensä toisten puolesta. Miksi hän teki niin?
  • Millaisia ystävyyssuhteita elokuvassa oli? Miten tarinan hahmot oppivat eri taitoineen toimimaan myös yhdessä?
Kirjoittaja: Helinä / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Jumanji: Welcome to the Jungle

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Jumanji: Welcome to the Jungle

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024