‹ Takaisin

Jungle Cruise

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

Suosikkinäyttelijät Dwayne Johnson ja Emily Blunt vievät sinut elämäsi seikkailulle Disneyn elokuvassa Jungle Cruise, joka tarjoaa vauhdikasta kyytiä Amazonin viidakoissa letkeää herjaa heittelevän kippari Frank Wolffin ja pelottoman tutkijan tri Lily Houghtonin matkassa. Lily matkustaa Lontoosta Amazonin viidakkoseudulle ja turvautuu Frankin kyseenalaisiin opaspalveluihin heidän seilatessaan jokea La Quilalla—Frankin ränsistyneellä mutta omalla tavallaan viehkolla paatilla. Lily on päättänyt löytää ikivanhan puun, jolla on parantavia voimia ja joka voisi siis mullistaa lääketieteen tulevaisuuden. Tämä yllättävä parivaljakko tempautuu seikkailuun, jonka varrella he kohtaavat sademetsän petollisen kauniissa kätköissä lukemattomia vaanivia vaaroja ja yliluonnollisia voimia. Kun heidän etsimänsä puun salaisuudet ovat vihdoin paljastumassa, panokset kohoavat kattoon, kun Lilyn ja Frankin—ja koko ihmiskunnan—kohtalo on vaakalaudalla. (Lähde: Filmikamari)

Tietoa kasvattajalle

Disneyn Jungle Cruise on klassiseen teemapuistoajeluun pohjautuva koko perheen elokuva, jossa Dwayne Johnsonin, Emily Bluntin ja Jack Whitehallin muodostama kolmikko seikkailee 1900-luvun alussa Amazonia pitkin syvälle viidakkoon. Seikkailussa on paljon samaa tunnelmaa kuin Disneyn Pirates of the Caribbean -elokuvissa, minkä vuoksi sitä voi suositella samalle kohderyhmälle.

Seikkailu on genrelle tyypilliseen tapaan vauhdikas ja täynnä näyttäviä temppuja. Siinä nähdään yliluonnollisia elementtejä kirottujen sotilaiden muodossa, mutta elokuvan toiminta on ikärajan puitteissa koko perheelle sopivaa. Mukana nähdään myös useita digitaalisesti luotuja eläinhahmoja kuten käärmeitä, mutta nämäkään eivät ole kovin pelottavia.

Elokuvan naishahmo on omaan aikaansa nähden sukupuolirooleja rikkova, älyltään nokkela ja omatoiminen, joka ei jää miesten jalkoihin eikä kaipaa pelastavaa sankaria. Bluntin näyttelemä Lily esitetään naispuolisena Indiana Jones -hahmona. Lastenelokuvien perinteisiä sukupuolirooleja rikkoo myös Lilyn pehmeämpiluonteinen veli, jonka vihjataan olevan homo.

Jungle Cruisen luontosuhde on kunnioittava. Lily esimerkiksi pelastaa vangittuja luonnoneläimiä ja vaikka Johnsonin esittämällä Frankilla on lemmikkileopardi, hahmo kulkee suhteellisen vapaasti. Lisäksi leopardi on luotu digitaalisesti, eikä kuvauksissa ole tarvinnut käyttää oikeaa eläintä.

Keskustelun tueksi

  • Miksi Lily haluaa löytää Elämän puun? Mitä olisi tapahtunut, jos Joachim olisikin voittanut “kisan” Lilyn sijaan?
  • Millaisina sinä näet elokuvan hahmot? Kerro omin sanoin, millaisia mielestäsi ovat Frank, Lily, McGregor tai pahiksena esitettävät prinssi Joachim ja Nilo? Kuka heistä on lempihahmosi ja miksi?
  • Mikä oli elokuvan jännittävin kohtaus? Miksi se oli mielestäsi jännittävä?
  • Tekikö Lily oikein säästäessään pitkään oman aikansa yli eläneen Frankin hengen? Tuliko heistä mielestäsi hyvä kaksikko? Millainen Lilyn elämä olisi ollut seikkailun jälkeen ilman Frankia?
Kirjoittaja: Helinä / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Jungle Cruise

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Jungle Cruise

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024