‹ Takaisin

Jurassic World: Dominion

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

Jurassic Worldin pääarkkitehdin Colin Trevorrow’n ohjaama Dominion tapahtuu neljä vuotta Isla Nublarin tuhon jälkeen. Dinosaurukset elävät – ja saalistavat – nyt ihmisten rinnalla kaikkialla maailmassa. Tulevaisuutta muovaa nyt hauras kauhun tasapaino. Säilyttääkö ihminen asemansa luomakunnan kruununa ja ravintoketjun huipulla joutuessaan jakamaan planeetan kaikkien aikojen pelottavimpien petojen kanssa? (Lähde: Finnkino Oy)

Tietoa kasvattajalle

Jurassic World: Dominion on Jurassic World -elokuvien kolmas osa ja samalla jatkoa myös 1990-luvulla valmistuneille Jurassic Park -elokuville. Edellisten elokuvien tuntemus on hyväksi elokuvan ymmärtämiseksi, sillä tapahtumat pohjautuvat aiemmin tapahtuneeseen. Tämän lisäksi mukana nähdään molemmista elokuvasarjoista tutut päähahmot, joita esittävät Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, Laura Dern, Jeff Goldblum ja Sam Neill.

Jurassic World: Dominion on edellisten Jurassic World -elokuvien tapaan vauhdikas ja näyttävää toimintaa täynnä oleva seikkailuelokuva, jossa nähdään useita erilaisia dinosauruslajeja, jotka edellisen elokuvan tapahtumien jälkeen elävät maailmassa ihmisten rinnalla.

Elokuvan toimintakohtaukset ovat väkivaltansa ja ahdistavuutensa suhteen saman tyyppisiä kuin kahdessa aiemmassa elokuvassa. Elokuva ei ole ikärajaan nähden liiallisen jännittävä, pelottava tai kauhupainotteinen, vaikka petodinosaurusten hyökkäilyt ovatkin näyttäviä. Tarinan suurin pahishahmo on kuitenkin lopulta ihminen.

Elokuvassa nähdään moninainen hahmokaarti, johon kuuluu monen ikäisiä ja -värisiä hahmoja. Naishahmot ikään katsomatta esitetään tällä kertaa mieshahmojen kanssa tasavertaisina toimijoina, eikä heitä ole jätetty passiivisiksi taustahahmoiksi.

Keskustelun tueksi

  • Elokuvassa dinosaurukset elävät maailmassa ihmisten kanssa rinta rinnan. Mikäli näin tapahtuisi oikeasti, mitä miljoonia vuosia vanhoille dinosauruksille kävisi ihmisten hallitsemassa nykymaailmassa?
  • Tuntuuko elokuva sinusta uskottavalta? Miten se yhdistyy edellisiin elokuviin tai Jurassic Park -elokuviin? Millainen kokonaisuus kuudesta Jurassic-elokuvasta muodostuu?
  • Millä tavalla elokuva ottaa kantaa ympäristökysymyksiin ja eläinoikeuksiin? Kannustaako se mielestäsi suojelemaan luontoa ja eläimiä?
  • Millaisia ihmishahmoja tarinasta löytyy ja miten heidän välinen yhteistyönsä sujuu? Kuka ihmishahmoista on oma suosikkisi, entä dinohahmoista?
Kirjoittaja: Helinä / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Jurassic World: Dominion

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Jurassic World: Dominion

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024