‹ Takaisin

Justice League

4-6
7-9
10-12
13-15
toimivaa yhteistyötäoptimistinen

Elokuvan synopsis

Supermanin epäitsekkään teon siivittämänä Bruce Wayne, joka on saanut takaisin uskonsa ihmiskuntaan, värvää avukseen uuden liittolaisensa Diana Princen heidän kohdatessaan entistäkin vaarallisemman vihollisen. Yhdessä Batman ja Wonder Woman kokoavat pikavauhdilla supersankariryhmän, joka käy taisteluun uutta uhkaa vastaan. Vaikka koossa on nyt ennennäkemätön nippu sankareita – Batman, Wonder Woman, Aquaman, Kyborgi ja Flash – voi olla jo liian myöhäistä yrittää pelastaa maapallo katastrofaalisen hyökkäyksen kourista. (Lähde: Finnkino)

Tietoa kasvattajalle

DC:n sarjakuviin pohjautuva elokuva jatkaa aiemmissa elokuvissa (esim. Wonder WomanBatman vs. Superman) käsiteltyjen hahmojen tarinaa. Maapallon ulkopuolelta tulevaa uhkaa vastaan taistellakseen tavallisesti yksin toimivat sankarit joutuvat tekemään yhteistyötä ja siirtämään niin egot kuin keskinäiset kahnauksetkin syrjään.

Elokuvan tunnelma on merkittävästi aiempia DC:n sarjakuvaelokuvia kevyempi. Huumoria on mukana aiempaa enemmän, ja sävy on selvästi edellisiä elokuvia optimistisempi. Elokuva on siksi hyvinkin perinteinen supersankarielokuva, jossa sankarien voitokkuus ei juurikaan ole vaakalaudalla.

Optimistinen sävy on elokuvan vahvuus. Ystävyys, rakkaus ja yhteistyö ovat viime kädessä ne seikat, joiden avulla sankarit kukistavat tuhoon ja pelkoon nojaavan vihollisensa. Sävy ei muutu liian siirappiseksi, mutta yhdessä tekemisen arvo käy selväksi. Sankarien voimat täydentävät toisiaan, mikä sekin vahvistaa viestiä.

Ihmenaiselle on annettu elokuvassa paljon näkyvyyttä, ja hänestä on tehty yksi supersankarikatraan tehokkaimmista taistelijoista. Salamannopeasti liikkuva nuori mies Flash taas karsastaa väkivaltaa ja pelkää taistelua, mutta on silti ryhmän hyödyllinen jäsen. Näiltä osin elokuva rikkoo ilahduttavasti sukupuolistereotypioita.

Keskustelun tueksi

  • Elokuvan loppupuolella sekä Teräsmies että Flash lähtevät kesken taistelun pelastamaan siviilejä. Miksi?
  • Aquaman lipsauttaa kesken elokuvan, että ei oikeastaan haluaisikaan uhrautua, vaan selvitä hengissä ja jatkaa elämäänsä. Miksi hän lähtee kuitenkin mukaan tehtävälle?
  • Bruce Wayne, eli Batman, toteaa elokuvassa supervoimansa olevan sen, että hän on rikas. Mitä hän tällä tarkoittaa; onko rikkaus tosiaan supervoima?
  • Batmanin mukaan Teräsmies olisi paljon häntä parempi johtamaan ryhmää, koska Teräsmies on paljon inhimillisempi. Miksi hän sanoo näin, eikö sankarijoukon johtajaksi sopisi nimenomaan joku, joka ei tunteile?
  • Noin puolet maailman ihmisistä on naisia. Kuusihenkisestä Justice League -ryhmästä naisia on kuitenkin vain yksi, Wonder Woman. Missä ovat muut naissankarit?
Kirjoittaja: Mikko / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Justice League

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Justice League

Wonder womanin tiimi 4,5 tähteä

"Ei niin hyvä kuin Wonder woman, mutta pidin tästä enemmän kuin Marvelin avengersista. Erittäin aliarvostettu elokuva, vaikka konna ei ollut niin hyvä. Ezra Miller oli hauska Flash, Ray Fisher yllätti Cyborgina, Henry Cavill yllätti sympaattisena Supermanina, Ben Affleckin Batman oli koominen tomppeli, Jason Momoa oli hulvaton Aquaman. Mutta Gal Gadot vaikutti olevan kokenein näyttelijä. Mielestäni Diana varasti elokuvan todella usein. Hän on todellinen Justice Leaguen johtaja. Liikutuksen tunteita aiheuttava nainen. Elokuva on hauska, ei niin synkkä kuin esim. Marvelin Thor elokuvat. Seikkailu komedian ystäville tarkoitettu elokuva. Alle 13 vuotiaat voivat katsoa elokuvan vanhempien tai kavereiden kanssa."
Ap

Arvioijan ikä: 33

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 13

Arvioijan ikä: 16

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 12© Koulukino 2024