‹ Takaisin

Kadonneen arkin metsästäjät: Yli laidan!

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

Eläinkunnan edustajat seilaavat arkissa keskellä merta. Juuri kun ruoka on loppumaisillaan, alkaa hurja seikkailu, johon liittyy tulivuori ja salainen siirtokunta! (Lähde: Cinemanse Oy)

Tietoa kasvattajalle

Arkilla seilaavat eläimet ovat opetelleet tulemaan toimeen syömättä toisiaan – mutta kasvisruoka alkaa olla lopussa, ja kuivaa maata pitäisi löytää mahdollisimman pian.  

Seikkailunhaluiset ystävykset Finny ja Leah putoavat vahingossa arkin kyydistä ja joutuvat eroon vanhemmistaan. Lapset eivät kuitenkaan hätäänny vaan luottavat sekä toisiinsa että huolehtiviin eläinaikuisiin. Elokuvan opetus keskittyy yhteistyön voimaan ja erimielisyyksien yli pääsemiseen; vihollislajitkin hylkäävät vanhat kaunansa rakentaessaan parempaa tulevaisuutta yhdessä. 

Värikkäässä elokuvassa on runsain mitoin vauhtia ja vaaratilanteita, jotka kuitenkin ratkeavat pääosin nopeasti parhain päin. Elokuvan lopussa nähdään dramaattinen tulipalojakso, jonka aikana yksi elokuvan keskushenkilöistä kuolee (tai niin katsoja ainakin hetken aikaa uskoo). 

Yli laidan on jatkoa Kadonneen arkin metsästäjät -animaatiolle (2015) mutta toimii itsenäisenä elokuvana. Arkkiympäristöstä huolimatta Nooaa tai vanhan testamentin kontekstia ei mainita, vaan eläimet mellastavat valkokankaalla vapaasti ilman ihmisiä. 

Keskustelun tueksi

  • Millainen juoni elokuvassa on? Osaatko kertoa elokuvan tarinan parilla lauseella?
  • Leahin ja Finnyn vanhemmat antavat lapsille sääntöjä ja ohjeita. Miksi? Miksi lasten on vaikea välillä noudattaa niitä? Mihin sääntöjä tarvitaan?  
  • Miksi eläinten on tehtävä yhteistyötä tarinan aikana? Mitä olisi tapahtunut, jos eläimet eivät olisi suostuneet yhteistyöhön? 
  • Mitä arkin asukkaat rakentavat ensimmäisenä kuivalle maalle? Miksi? Mitä sinä tekisit ensiksi kuivalla maalla, jos olisit ollut monta kuukautta merillä? 
  • Miten eläinten ruokaongelma lopulta ratkeaa? Onko ratkaisu mielestäsi hyvä? 
  • “Pesätit ei pussita pulassaolijaa”, kuuluu Finnyn ja lajitoverien iskulause. Mitä se tarkoittaa?  
  • Millainen Finny on luonteeltaan? Entä Leah? Onko heissä jotain samaa, entä erilaista? Millaista heidän ystävyytensä on? Mistä tietää, että he ovat hyviä ystäviä? 
Kirjoittaja: Heli / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Kadonneen arkin metsästäjät: Yli laidan!

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Kadonneen arkin metsästäjät: Yli laidan!

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024