‹ Takaisin

Kaikki kaikessa

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

Mitä jos et voisi koskea mitään ulkopuolisessa maailmassa? Et koskaan hengittää raikasta ilmaa, tuntea auringon lämpimiä säteitä kasvoillasi… tai suudella? Kaikki kaikessa kertoo Maddyn ja Ollyn epätavallisen rakkaustarinan. Maddy on fiksu, utelias ja mielikuvitusrikas 18-vuotias, mutta ei voi sairautensa vuoksi lähteä erikoisvarustellusta kodistaan, joka on ilmatiiviisti suljettu ulkomaailmasta. Olly puolestaan on naapurissa asuva poika, joka ei anna Maddyn sairauden haitata itseään. Kaikki kaikessa perustuu Nicola Yoonin samannimiseen romaaniin, joka julkaistaan Suomessa huhtikuussa. (Lähde: Filmikamari)

Tietoa kasvattajalle

Sisätiloihin suljetun Maddyn ja naapuri Ollyn tarinassa pikkuhiljaa syntyvä rakkaus ja yhteenkuuluvuuden tunne voittavat ylitsepääsemättömiltä vaikuttavat esteet. Maddy ja Olly ovat sympaattisia hahmoja, jotka tarjoavat nuorille samastumispintaa jännityksineen ja epävarmuuksineen. Ympärillä olevat aikuiset suhtautuvat ihastumiseen ymmäryksellä, eivätkä vähättele nuorten tunteita.

Elokuvassa hyödynnetään mielikuvituksen voimaa, joka auttaa selviämään vaikeista tilanteista ja pääsemään toisen luo, silloin kun se ei fyysisesti ole mahdollista. Nuoret myös kehittävät kekseliäitä tapoja tutustua ja viestiä toisilleen. Tarinassa nähdään monenlaisia perhesuhteita. Useat niistä ovat ongelmallisia, mutta niiden taustalla olevia tilanteita pyritään ymmärtämään. Vakavista sävyistä huolimatta elokuvan viesti on myönteinen ja rohkaisee itsenäistymään ja uskomaan unelmiin – jotka tosin vaativat uhkarohkeitakin ratkaisuja.

Keskustelun tueksi

Varoitus! Sisältää spoilereita.

  • Ovatko elokuvan tarina ja sen henkilöhahmot uskottavia? Miksi, miksi ei? Mitkä asiat olivat tai eivät olleet uskottavia?
  • Miten erilaiset sairaudet saattavat vaikuttaa elämään? Onko toisen, esimerkiksi kroonisesti sairaan ihmisen, asemaan helppo asettua?
  • On olemassa sanonta “sääli sairautta”. Mitä sanonta tarkoittaa? Miksi Maddy ei halua, että Olly säälii häntä? Mikä ero on säälin ja myötätunnon välillä?
  • Tekivätkö nuoret viisaasti lähtiessään reissuun? Minkä takia Maddy otti niin ison riskin?
  • Ymmärrätkö Maddyn äidin ratkaisuja? Miksi hän toimi niin kuin toimi? Miten luottamus Maddyn ja äidin välillä voitaisiin palauttaa?
Kirjoittaja: Maija / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Kaikki kaikessa

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Kaikki kaikessa

"Elokuva romantisoi sairautta samaan tapaan kuin Tähtiin kirjoitettu virhe ja Kerro minulle jotain hyvää, mutta on vielä kiiltokuvamaisempi kuin viimeksi mainittu. Elokuvan jälkeen kannattaa keskustella sen esittämästä materialistisesta elämäntyylistä: kalliista talosta ilmastointilaitteineen ja huolettomista luottokorttiostoksista. Myös äidin ja tyttären suhde tulee varmasti puhuttamaan!"
Maija / Media-avain

Arvioijan ikä: 34

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 13© Koulukino 2024