‹ Takaisin

Karjamäen joulu

4-6
7-9
10-12
13-15
lämminhenkinen

Elokuvan synopsis

Klaara on nuori vasikka, joka odottaa innoissaan ensimmäistä jouluaan Karjamäellä. Iloinen odotus muuttuu pettymykseksi kun Klaaran isä Mosse ei olekaan yhtään kiinnostunut joulunvietosta. Kun Mosse lähtee matkoille, Klaara ja hänen paras ystävänsä Kaapo päättävät järjestää hänelle suuren jouluyllätyksen. Mutta miten valmistautua täydelliseen jouluun? Klaara tutustuu maatilalla asuvaan joulutonttuun ja pyytää tämän apua jouluvalmisteluissa. Hän suostuttelee puuron avulla tonttua auttamaan, mutta Klaara ei tiedä, että jos tontut saavat puuroa ennen joulua, ne sekoavat täysin! Nyt Klaaran ja Kaapon täytyy pysäyttää vauhko tonttu ennen kuin se tuhoaa koko maatilan – ja ennen kuin Mosse palaa kotiin ja näkee Klaaran aikaansaaman joulukaaoksen. (Lähde: SF Studios)

Tietoa kasvattajalle

Klaara-vasikka viettää joulun ensimmäistä kertaa Mosse-isänsä luona. Klaaran ja Mossen käsitykset joulunvietosta eivät kuitenkaan kohtaa: Klaara toivoo tunnelmallisia koristeita ja yhdessäoloa, isä taas on tottunut olemaan joulunpyhät maataloustöissä.

Samanlaisia jouluun liittyviä odotuksia ja niiden yhteensovittamista nähdään myös Mossen naapurissa. Pentti-pässi seuraa minuuttiaikataulua, Pauliina-possun joulumieli huipentuu sähköiseen, peppua heiluttelevaan glitter-porsaaseen ja Kanaliina tarjoaa jokaiselle vastaantulijalle parantavia kristalleja.

Karjamäen joulu on lämminhenkinen jouluelokuva, johon kiihtynyt tonttu tuo vauhtia, vaarallisia tilanteita ja törmäilykomiikkaa. Elokuvan sanoma on, että tärkeintä joulussa ovat läheiset ihmiset (tai eläimet) – mutta pieruvitsejäkään ei sovi unohtaa.

Keskustelun tueksi

  • Millaisia joulunviettoperinteitä elokuvassa nähdään? Mitä sinä tarvitset päästäksesi joulutunnelmaan? Millaisia erilaisia joulunviettotapoja sinun lähipiirissäsi on? Kenen karjamäkeläisen jouluun osallistuisit mieluiten?
  • Klaara ja Kaapo ovat hyviä ystäviä. Mistä sen tietää?
  • Tonttu käy ylikierroksilla saatuaan liikaa puuroa ja on vähällä pilata koko joulun. Miten Klaara saa tontun lopulta rauhoittumaan?
  • Miksi Pentille on tärkeää, että kaikki tapahtuu valmiin suunnitelman mukaan? Miten käy, kun suunnitelmat muuttuvat?
  • Millainen Kaapon musiikkiharrastus on? Millaista musiikkia elokuvassa kuullaan? Millaista musiikkia sinä kuuntelet mieluiten?
Kirjoittaja: Heli / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Karjamäen joulu

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Karjamäen joulu

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024