‹ Takaisin

Beauty and the Beast - Kaunotar ja Hirviö

4-6
7-9
10-12
13-15
hyviä roolimalleja

Elokuvan synopsis

Rakastettu tarina herää valkokankailla eloon ennennäkemättömällä tavalla uudessa Kaunotar ja Hirviö -live-action-elokuvassa. Beauty and the Beast – Kaunotar ja Hirviö kertoo terävästä, kauniista ja itsenäisestä nuoresta naisesta Bellestä, jonka Hirviö ottaa vangikseen linnaansa. Vaikka onkin peloissaan, Belle ystävystyy linnan lumotun palvelusväen kanssa ja oppii näkemään Hirviön kauhistuttavan ulkonäön alla piilevän hyväsydämisen prinssin. Elokuvan pääosissa nähdään Emma Watson Bellenä, Dan Stevens Hirviönä ja Luke Evans Gastonina – komeana, mutta pinnallisena kyläläisenä, joka kosiskelee Belleä. (Lähde: Finnkino)

Tietoa kasvattajalle

Kaunotar ja Hirviö on mielikuvitukselliseen satumaailmaan sijoittuva musikaalielokuva, jossa on huumoria ja romantiikkaa. Elokuva noudattelee Disneyn animaatioversiota vuodelta 1991, mutta jännittävimmät kohtaukset ovat selvästi voimakkaampia. Juoni on monipolvinen, mutta sen seuraamista helpottavat selkeästi toisistaan erottuvat henkilöhahmot.

Saduille tyypillisesti hyvät ihmiset, kuten nokkela ja hyväsydäminen Belle, palkitaan hyvistä teoistaan. Itsekkäät ja julmat hahmot taas kokevat kurjan lopun. Elokuvan moniulotteisin henkilö on Hirviö, joka kärsii itsekkyytensä seurauksista, mutta pääsee lopulta eroon katkeruudesta ja rakastuu Belleen.

Keskustelun tueksi

  • Prinssin vallannut taika perustuu siihen oletukseen, että häneen on vaikea rakastua, jos hän näyttää hirviöltä. Onko ulkonäöllä mielestäsi vaikutusta siihen, miten ihmiset suhtautuvat toisiinsa? Kauniin Bellen taas oletetaan suostuvan ilman muuta varakkaan ja komean Gastonin kosintaan ja olevan tyytyväinen hänen vaimonaan. Luoko ihmisen ulkonäkö paineita käyttäytyä tietyllä tavalla?
  • Bellen kylässä leviää joukkohysteria, kun kyläläiset kuulevat Hirviöstä. Ihmiset pelästyvät, eivätkä pysty rauhoittumaan ja ajattelemaan tekojensa syitä tai seurauksia. Kuka levittää pelkoa ja miksi? Miten tilanteen voisi rauhoittaa? Voiko yksittäinen ihminen vaikuttaa siihen, mitä isot väkijoukot tekevät?
  • Kuten saduissa usein, tässäkin elokuvassa ”paha saa palkkansa” eli ilkeimmälle hahmolle käy huonosti. Belle ja prinssiksi palautunut Hirviö antavat kuitenkin lopulta anteeksi heitä vainonneille kyläläisille. Millaisissa tilanteissa itse olet antanut anteeksi? Miten toivoisit itseäsi kohdeltavan, jos olet tehnyt väärin?
  • Kaunotar ja Hirviö on vanha kansansatu, joka on julkaistu ensimmäisen kerran jo 1700-luvulla. Tarinasta on tehty monia versioita esimerkiksi kirjoina ja elokuvina, ja jokainen versio on heijastellut omaa aikaansa. Tässä elokuvaversiossa on homoseksuaali henkilöhahmo, Gastonin apuri LeFou. Miksi arvelet Disneyn ottaneen homoseksuaalisuuden teeman elokuvaansa juuri nyt? Vaikka hahmon seksuaalinen suuntautuminen tulee esiin elokuvassa vain hyvin hienovaraisesti, se on herättänyt runsaasti huomiota. Esimerkiksi Venäjällä ja Yhdysvaltain konservatiivisilla alueilla elokuvaa on uhattu jopa boikotilla. Mistä näin kielteiset reaktiot mielestäsi johtuvat? Mitä muita nykyajasta kumpuavia piirteitä tässä sadun versiossa on?
Kirjoittaja: Sonja / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Beauty and the Beast - Kaunotar ja Hirviö

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Beauty and the Beast - Kaunotar ja Hirviö

Kaunis remake animaatiosta

"Ei ehkä aivan samalla tasolla laadukas paketti kuin samanniminen animaatio, mutta silti yllättävän hyvin onnistunut uusintaversio. Pidin siitä, että animaatioon verrattuna tietyt asiat tehtiin järkevämmäksi ja että tämä ei ole suora kopio alkuperäisestä leffasta. Rohkeasti on uusia kohtauksia luotu. Emma Watsonin kylmästä näyttelystä hieman miinusta. Esim. kohtaus jossa hirviö transformoituu prinssiksi, Bellen reaktio on melko naurettavan huono. Animaatiossa taas kyseinen kohtaus on aivan uskomattoman kaunis. Ja tässä versiossa hirviö on melko pehmon oloiseksi tehty. Olen huomannut, että lapset pelkäävät paljon enemmän animoitua hirviötä kuin tätä "realistisemman" näköistä. Ilmeisesti hirviön olemus ja ilmeet ovat uhkaavampia animaatiossa."

Arvioijan ikä: 21

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 8



© Koulukino 2024