‹ Takaisin

Kesäkaverit

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

Vuosia ulkomailla tarjoilijana työskennellyt Iiris palaa Suomen Hankoon kesäksi, koska hänen paras kaverinsa Karoliina on hankkinut heille sieltä kesätyöt kahvilasta. Tytöt ystävystyvät omalaatuisen työkaverinsa, Eevan, kanssa, ja pääsevät asumaan tämän tädin rantahuvilalle. Suunnitelmissa on viettää huoleton kesä kavereiden kanssa juhlien ja rantaelämästä nauttien, ilman stressiä ja mieluiten ilman miehiä. Sellainen Tyttökesä. (Lähde: Filmikamari)

Tietoa kasvattajalle

Kesäkaverit-elokuvan henkilöt painiskelevat samojen ongelmien ja tunteiden kanssa kuin melkein kaikki parikymppiset, joiden pitäisi ottaa ratkaiseva askel kohti aikuisuutta. Elokuvassa riehakas kesä ja nuoruuden vapaus ovat yhtä, syksy ja aikuisuus kuitenkin häilyvät kepeän tunnelman yllä. Elokuvassa käsitellään aikuistumista, tulevaisuuden epävarmuutta sekä ystävyyttä raikkaasti ja valoisasti elämän tummempiakaan vivahteita unohtamatta. Vaikka elokuvan henkilöt ovat nuoria aikuisia, itsensä etsimisen teema koskettanee myös hieman nuorempia katsojia.

Keskustelun tueksi

Ystävyys, aikuistuminen ja naiseus ovat elokuvan tärkeitä teemoja, samoin tyttökulttuuri ja oman minuuden rakentaminen selfieineen ja roolikokeiluineen.

  • Millaisia tyyppejä elokuvan nuoret naiset ovat? Millainen tyyppi sinä olet? Kuvaile itseäsi viidellä sanalla ja valitse yksi valokuva, jossa näytät mielestäsi eniten itseltäsi.
  • Ovatko he mielestäsi jo aikuisia? Mistä tietää, että on aikuinen?
  • Kenet elokuvan henkilöistä ottaisit mieluiten ystäväksesi? Miksi?
Kirjoittaja: Marjo / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Kesäkaverit

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Kesäkaverit

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024