‹ Takaisin

King Arthur: Legend of the Sword

4-6
7-9
10-12
13-15
mielikuvitusta rikastuttavaonnistumisen kokemuksia

Elokuvan synopsis

Maineikas ohjaaja Guy Ritchie tuo dynaamisen tyylinsä eeppiseen ja toiminnantäyteiseen fantasiaseikkailuun King Arthur: Legend of the Sword. Elokuvan nimiroolissa nähdään Charlie Hunnam. Kyseessä on koruton kuvaus tarujen Excalibur-myytistä, joka siivittää Arthurin matkaa kadulta valtaistuimelle. Kun pienen Arthur-pojan isä murhataan, Arthurin setä Vortigern (Jude Law) nappaa kruunun itselleen. Arthur, jolta on näin viety syntymäoikeus ja joka ei edes tiedä, kuka hän on, joutuu käymään kovan koulun kaupungin sivukujilla. Kun hän sitten vetää miekan kivestä, hänen elämänsä mullistuu ja käy vääjäämättä ilmi, kuka hän todella on… piti hän siitä tai ei. (Lähde: Filmikamari)

Tietoa kasvattajalle

Englantilaisen kuningas Arthurin legendasta kertova elokuva on suoraviivaista viihde-elokuvaa, joka on sekoitus väkivaltaista toimintaa ja fantasiamaista sotaa. Tyyliltään se on seikkailuelokuvaksi yllättävän vakava, ja sen ajoittainen kuivakka huumori on aikuisemmille katsojille suunnattua.

Brittiohjaaja Guy Ritchie on tunnettu siitä, että hänen elokuvissaan heiluvat nyrkit, eikä King Arthur ole tästä laisinkaan poikkeus. Tappelukohtauksissa lyödään vastustajaa nyrkeillä, kovaa, usein ja realistisen näköisesti. Miekkataisteluissa ei näkyvää tuhoa esitetä aivan yhtä näyttävästi, vaan verenvuodatus pidetään nuoremmille katsojille soveliaammassa mittasuhteessa. Taistelut käydään pääasiallisesti ihmisten kesken, mutta välillä mukana nähdään myös fantasiamaisia olentoja. Osa otuksista on pelottavia, kuten jättiläismäinen, taikuuden avulla luotu käärme.

Ohjaajalle tyypilliseen tapaan elokuva sisältää nopeita leikkauksia ja erillisten kohtausten saumatonta yhdistämistä keskenään esimerkiksi hahmojen keskinäisen keskustelun aikana. Tällaisten kohtausten seuraaminen voi olla nuorille katsojille vaativaa.

Hyvä ja paha erotellaan elokuvassa selkeästi toisistaan. Paha kuningas pyrkii mustan magian ja pelon avulla saamaan itselleen mahdollisimman paljon valtaa ja pyrkimyksissään murhaa jopa kaikkein rakkaimmat ihmiset ympäriltään vallan vuoksi. Hyvätkin käyttävät magiaa hyväkseen, mistä esimerkkinä Arthurin Excalibur-miekka, mutta he ovat avuliaita ja anteliaita ihmisiä, hyvään pyrkiviä. Hyvän ja pahan taistelun ohella elokuva on kasvutarina, jossa vastahakoisesta nuorukaisesta kasvaa kansansa sortajalta pelastava sankari.

Elokuvan hahmogalleria on miesvaltainen, ja ainoa keskeinen naishahmo on nimettömäksi jäävä maagi. Elokuvassa myös kohdellaan eläimiä ikävästi, mm. hevonen ratsastetaan tahallaan rinteen reunan yli.

Keskustelun tueksi

  • Miksi juuri Arthur sai vedettyä Excalibur-miekan irti kivestä?
  • Miksi Arthur ei ensin halua kuninkaaksi? Mikä tekee hänestä kuitenkin paremman kuninkaan kuin setänsä Vortigern? Vai kumpi mielestäsi on soveliaampi kuninkaaksi: Arthur vai Vortigern? Miksi?
  • Elokuvassa taikuutta käytetään niin hyvään kuin pahaankin. Millä tavalla nämä eroavat toisistaan? Miten taikuuden synnyttämä valta voi muuttaa ihmistä? Uskotko, että Arthur pysyy hyvänä elämänsä loppuun saakka vai voiko hänkin muuttua vallan myötä pahaksi?
  • Arthur kasvoi pienestä pojasta aikuisuuteen ilman omia vanhempia. Millä tavalla vanhempien puute voi vaikuttaa nuoreen lapseen?
Kirjoittaja: Helinä / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta King Arthur: Legend of the Sword

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta King Arthur: Legend of the Sword

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024