‹ Takaisin

Kirjavaras

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

Kirjavaras (The Book Thief) perustuu Markus Zusakin samannimiseen menestysromaaniin. Se kertoo nuoresta ja rohkeasta Liesel-tytöstä, joka lähetetään asumaan sijaisperheeseen Saksassa vellovan toisen maailmansodan vuoksi. Tyttö oppii lukemaan perheen rohkaisemana ja heidän kotinsa portaiden alla asuvan juutalaisen Maxin tukemana. Lieselle ja Maxille sanojen ja mielikuvituksen antamasta voimasta tulee pakotie sodan varjostamassa ajassa. (Lähde: SF Film)

Tietoa kasvattajalle

Kirjavaras on kasvukertomus nuoren tytön elämästä natsi-Saksassa 2. maailmansodan keskellä. Elokuva kertoo tarinan lapsen näkökulmasta; aikuiset suojelevat lapsia sodan kauhuilta ja yrittävät löytää arjesta pieniä iloja. Aikakaudella, jolloin kehenkään ei voinut luottaa, ystävyys ja rakkaus punnitaan. Jäljelle jää toivo paremmasta. Kirjavaras on oivallinen tarina nuorille, jotka jo tuntevat historiaa ja vanhemmille, jotka haluavat katsoa tunteikkaan elokuvan.

Keskustelun tueksi

Elokuvan tärkeitä teemoja ovat perhe, ystävyys, kommunikointi ja selviäminen vaikeista elämänvaiheista. Sota on tarinan keskeinen tekijä, ja elokuva herättää pohtimaan, miksi maailmassa soditaan ja mitä voimme oppia historiastamme.

Kirjoittaja: Heli / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Kirjavaras

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Kirjavaras

Kirjavaras on hyvä 3 tähteä

"Elokuva yksi parhaimmista sota-aikaan sijoittuvista elokuvista. Toista maailman sotaa kuvataan Liesel-tytön silmin. Liesel varastaa kirjoja ja auttaa juutalaista miestä. Erityisesti mieleen jäävä kohtaus: lapset ovat pelaamassa jalkapalloa. Liesel on erittäin mielenkiintoinen hahmo sota-elokuvien historiassa. K15, koska elokuva sisältää rankkoja aiheita."
Ap

Arvioijan ikä: 33

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 15© Koulukino 2024