‹ Takaisin

Klassikkoarvio: Harry Potter ja Kuoleman varjelukset, osa 1

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

Harry Potter -elokuvasarjan seitsemännessä seikkailussa Harry, Ron ja Hermione lähtevät etsimään ja tuhoamaan hirnyrkkejä, joissa piilee Voldemortin kuolemattomuuden ja tuhon salaisuus. Oman onnensa nojassa ilman Tylypahkan opettajien tai rehtori Dumbledoren tukea matkaavien ystävysten on turvattava toisiinsa enemmän kuin koskaan aiemmin. Mutta pimeät voimat heidän keskuudessaan uhkaavat repiä kolmikon hajalle. (Lähde: Filmikamari)

Tietoa kasvattajalle

Seitsemäs Harry Potter -kirja jaettiin elokuvina kahteen osaan. Viimeisen osan ensimmäisessä puolikkaassa fantasiatarina jatkaa synkkenemistään, eikä keventävää huumoria ole tarjolla paljoakaan.

Harry kumppaneineen ei elokuvassa enää palaa Tylypahkan kouluun vaan jatkaa Voldemortin sielunsa palasista tekemien hirnyrkkien etsintää ilman professori Dumbledorea. Kun Voldemortin joukot jatkavat voittokulkuaan, on pelko läheisten menetyksestä jatkuvasti läsnä.

Elokuvassa nuoret opettelevat pärjäämään omillaan ja ovat 17-vuotiaina selkeästi aikuistumassa lapsen rooleistaan. Kuolemanpelko on jatkuvasti läsnä, sillä heitä jahtaavat niin Taikaministeriön kuin Voldemortinkin joukot. Tunnelma on paikoin lohduttoman synkkä ja jopa ystävyyssuhteet alkavat rakoilla, etenkin kun teini-iän hormonit tekevät omia temppujaan.

Tarina pitää kuitenkin kiinni ystävyyden merkityksestä, siitä kuinka hyvät ystävät huolehtivat toisistaan tiukassa paikassa ja tukevat hädän hetkellä.

Keskustelun tueksi

  • Miten elokuva eroaa alkuperäisestä kirjasta? Kumpi on mielestäsi parempi ja miksi?
  • Miksi Taikaministeriö haluaa uskotella ihmisille, että Harry valehtelee Voldemortin paluusta? Miten tämä vaikuttaa noitien ja velhojen yhteiskuntaan?
  • Parhaat ystävykset, Harry ja Ron, lähtevät elokuvassa hetkeksi eri suuntiin. Miksi heidän välinsä menevät rikki? Miksi Hermione kuitenkin päättää jäädä Harryn avuksi?
  • Miksi Voldemort ja hänen Kuolonsyöjänsä pitävät “puhdasverisiä” noitia ja velhoja parempina kuin muita? Miten tämä eroaa meidän maailmamme rasismista, vai eroaako mitenkään?
  • Elokuvan lopussa kuolee jälleen rakastettu hahmo. Miltä tämä tuntui sinusta? Muistele, mitkä kohtaukset tämän hahmon kanssa ovat jääneet sinulle parhaiten mieleen?
Kirjoittaja: Helinä / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Klassikkoarvio: Harry Potter ja Kuoleman varjelukset, osa 1

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Klassikkoarvio: Harry Potter ja Kuoleman varjelukset, osa 1

"😍😍😍😍😍😍😍😍😍🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥵🥵🥵🥵🥵🥵🥵🥵🥵🥵🥵🥵🥵🥵🥵"
🥵🥵

Arvioijan ikä: 19

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 14

Arvioijan ikä: 15

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 15© Koulukino 2024