‹ Takaisin

Klassikkoarvio: Harry Potter ja Kuoleman varjelukset, osa 2

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

Eeppisessä loppuhuipennuksessa taistelu velhomaailman hyvien ja pahojen voimien välillä kärjistyy avoimeksi sodaksi. Kun panokset ovat korkeammalla kuin koskaan, kukaan ei ole turvassa. Ja juuri Harry saattaa joutua tekemään äärimmäisen uhrauksen dramaattisessa viimeisessä taistelussa Voldemortia vastaan. Kaikki päättyy tähän. (Lähde: Filmikamari)

Tietoa kasvattajalle

Viimeinen Harry Potter -kirja jaettiin elokuvamuodossa kahteen osaan. Kahdeksas Potter-elokuva vie tutut hahmot hyvän ja pahan väliseen sotaan. Elokuvan lopussa Tylypahkan koulu on muuttunut todelliseksi sotatantereeksi, jossa lukuisat taikaolennot taistelevat toisiaan vastaan joko Harryn tai Voldemortin puolella, ja moni heistä kuolee, myös hyvien puolella.

Kuoleman varjeluksien keskiössä ovat ikuisesti kestävä rakkaus ja usko hyvään sekä niiden puolesta uhrautuminen. Osa entisistä vihollisista muuttuu liittolaisiksi ja aiemmin pahaksi luultu ihminen paljastuukin elämänsä rakkautensa puolesta uhranneeksi sankariksi.

Elokuva on tunnelmaltaan synkkä, mutta se tähtää silti sodan kauhujen läpi kohti toivoa paremmasta tulevaisuudesta. Uudesta toivosta vihjataan lisää elokuvan epilogikohtauksessa.

Keskustelun tueksi

  • Miten elokuva eroaa alkuperäisestä kirjasta? Kumpi on mielestäsi parempi ja miksi?
  • Elokuvassa paljastuu, että pahuuden puolella toimivaksi luultu hahmo onkin aina ollut uskollinen hyvien armeijalle. Miksi hän on pysynyt uskollisena Dumbledorelle? Miten hän on pystynyt toimimaan “kaksoisagenttina” Voldemortin ja Dumbledoren välillä?
  • Elokuvan keskeiseksi teemaksi nousee rakkauden voima. Miten tämä erityisesti näkyy?
  • Elokuvan lopussa paljastuu, että Harry meni aikuisena naimisiin Ginnyn kanssa, ja Hermione perusti perheen Ronin kanssa. Kenen kanssa minkäkin hahmon olisi sinun mielestäsi pitänyt päätyä yhteen ja miksi?
  • Pohdi Harry Potter -elokuvien sarjaa kokonaisuutena. Mikä elokuvista oli sinun mielestäsi paras ja miksi?
Kirjoittaja: Helinä / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Klassikkoarvio: Harry Potter ja Kuoleman varjelukset, osa 2

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Klassikkoarvio: Harry Potter ja Kuoleman varjelukset, osa 2

Arvioijan ikä: 12

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 11

Arvioijan ikä: 12

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 10© Koulukino 2024