‹ Takaisin

Klassikkoarvio: Harry Potter ja Liekehtivä pikari

4-6
7-9
10-12
13-15
onnistumisen kokemuksia

Elokuvan synopsis

Neljännessä Harry Potter -elokuvassa Harry (Daniel Radcliffe) joutuu mystisesti valituksi edustamaan kouluaan arvostettuihin Kolmivelhoturnajaisiin. Kyseessä on kansainvälinen kilpailu, jossa Harry joutuu vastakkain vanhempien ja kokeeneempien oppilaiden kanssa, jotka edustavat Tylypahkaa ja kahta muuta Euroopan noitakoulua. Tällä välin paha lordi Voldemort (Ralph Fiennes) saa aikaan pelkoa noitayhteisössä lähettämällä huispauksen maailmanottelun aikana taivaalle pimeän piirron, joka symboloi hänen paluutaan valtaan. (Lähde: Filmikamari)

Tietoa kasvattajalle

Neljännessä Harry Potter -elokuvassa nyt 14-vuotias Harry joutuu vasten tahtoaan osallistumaan hengenvaarallisiin turnajaisiin. Pääasiallisesti elokuva keskittyy seuraamaan Harryn matkaa kolmen vaarallisen tehtävän läpi, mutta elokuvan lopussa kuvioon astuu Potter-tarinoiden suurin pahis, maailman voimakkain pimeän velho, lordi Voldemort, joka oli vastuussa muun muassa Harryn vanhempien murhasta.

Elokuvasarja ottaa jälleen askeleen synkempään suuntaan, sillä Liekehtivässä pikarissa Voldemortin kynsissä kuolee nuori Tylypahkan oppilas. Tähän ei pelkästään viitata, vaan se myös näytetään, mikä lisää kohtauksen vaikuttavuutta ja samalla  koskettavuuttakin.

Elokuvassa käsitellään sympaattisella ja aidon oloisella tavalla myös teini-iän ihmissuhteiden haasteita. Tylypahkassa järjestetään turnajaisten kunniaksi tanssiaiset, minkä vuoksi jokaisen täytyy etsiä itselleen tanssipari. Ihastuminen sekä tyttöjen ja poikien erilainen suhtautuminen siihen nousee tarinassa keskeisesti pintaan.

Keskustelun tueksi

  • Miten elokuva eroaa alkuperäisestä kirjasta? Kumpi on mielestäsi parempi ja miksi?
  • Kolmivelhoturnajaisissa osallistujat ovat toistensa kilpakumppaneita, mutta Harry ja Cedric myös auttavat toisiaan. Miksi he tekevät näin, vaikka eivät varsinaisesti edes ole ystäviä keskenään?
  • Miksi Ron suuttui Harrylle, kun tämä valittiin Tylypahkan ottelijaksi? Miksi heidän ystävyytensä joutui koetukselle?
  • Rita Luodiko kirjoittaa lehtiartikkeleitaan mahdollisimman shokeeraavasta näkökulmasta ja vääristelee totuutta. Keskustelkaa median luotettavuudesta ja medialukutaidon tärkeydestä.
  • Tarinan hahmot alkavat olla teini-ikäisiä ja miettiä siksi myös parinmuodostusta. Elokuvassa nähdään perinteinen kuvio, missä pojat pyytävät tyttöjä parikseen tanssiaisiin. Pitääkö aloitteen lähteä mielestäsi aina pojasta, vai voisiko tyttökin pyytää poikaa parikseen? Perustele.
  • Mikä Kolmivelhoturnajaisten tehtävistä oli mielestäsi hankalin tai pelottavin?
  • Elokuvan lopussa kuolee Tylypahkan oppilas. Millaisia tunteita tämä sinussa herätti?
Kirjoittaja: Helinä / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Klassikkoarvio: Harry Potter ja Liekehtivä pikari

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Klassikkoarvio: Harry Potter ja Liekehtivä pikari

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024