‹ Takaisin

Klassikkoarvio: Harry Potter ja Puoliverinen prinssi

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

Voldemort tiukentaa otettaan niin jästien kuin velhojenkin keskuudessa, eikä edes Tylypahka ole enää samanlainen turvasatama kuin ennen. Harry aavistelee vaaran piilevän myös linnan sisäpuolella, mutta Dumbledore haluaa keskittyä valmistelemaan Harrya viimeiseen taisteluun, jonka tietää olevan pian käsillä. (Lähde: Filmikamari)

Tietoa kasvattajalle

Kuudennessa Harry Potter -elokuvassa sukelletaan syvemmälle synkkään todellisuuteen. Fantasiaseikkailu on kaukana niistä lastenelokuvista, millaisina elokuvasarja alkoi, sillä vaaran ja kuoleman uhka leijuu nyt jokaisen pään päällä. Elokuvassa nähdään kauhuelementtejä, kuten ihmisiä nappaamaan pyrkiviä, zombimaisia haamuja. Voldemortin kannattajat puolestaan jatkavat väkivaltaista terrorismiaan sekä velhojen että jästien maailmassa.

Harry jatkaa valmistautumista Voldemortin kohtaamiseen, mutta joutuu pohtimaan ympärillään olevien ihmisten uskollisuutta. Hän menettää jälleen tärkeän aikuisen ja jää nyt 16-vuotiaana käytännössä täysin omilleen, ympärillään vain luotettavat mutta nuoret ystävänsä.

Synkkyyttä lisää se, että Voldemort on värvännyt yhden Tylypahkan koululaisista avukseen ja määrännyt tämän avaamaan hänelle reitin Tylypahkaan ja tappamaan professori Dumbledoren.

Jatkuvasti läsnäolevan kuolemanvaaran lisäksi teini-ikä astuu myös voimakkaammin kuvioon. Ihastumiset ja oman parin etsiminen aiheuttavat nuorille päänvaivaa.

Keskustelun tueksi

  • Miten elokuva eroaa alkuperäisestä kirjasta? Kumpi on mielestäsi parempi ja miksi?
  • Miten Voldemort on saanut värvättyä Dracon avukseen? Miten Draco toimii tilanteessaan? Mitä mieltä olet, hoitaako hän tehtäväänsä mielellään?
  • Harry selvittää elokuvassa Voldemortin kuolemattomuuden salaisuuden. Miksi professori Kuhnusarvio ei halunnut paljastaa tuota salaisuutta?
  • Kuka on elokuvan Puoliverinen prinssi? Miksi hän käyttää sellaista termiä itsestään?
Kirjoittaja: Helinä / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Klassikkoarvio: Harry Potter ja Puoliverinen prinssi

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Klassikkoarvio: Harry Potter ja Puoliverinen prinssi

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024