‹ Takaisin

Klassikkoarvio: Harry Potter ja Viisasten kivi

4-6
7-9
10-12
13-15
onnistumisen kokemuksiasuosittelemme

Elokuvan synopsis

J.K. Rowlingin ihastuttavan kirjan upeassa elokuvaversiossa Harry Potter saa 11. syntymäpäivänään tietää olevansa kahden voimakkaan velhon orpolapsi ja omaavansa itsekin taikavoimia. Tylypahkan noitien ja velhojen koulussa Harry aloittaa elämänsä seikkailun. Hän oppii korkealentoisen pelin, huispauksen, ja pelaa jännittävän shakkiottelun elävillä shakkinappuloilla kohdatakseen pimeän velhon, joka haluaa tuhota hänet.

Tietoa kasvattajalle

Ensimmäinen Harry Potter -elokuva esittelee J.K. Rowlingin romaaneissaan luoman taikamaailman, jossa rinnakkain elää taikuuteen kykenevien velhojen ja noitien sekä taikuudesta tietämättömien “jästien” maailma. Elokuva tutustuttaa katsojan 11-vuotiaaseen Harry Potteriin, hänen ystäviinsä Roniin ja Hermioneen, viholliseensa Dracoon sekä Tylypahkan koulun monenlaisiin opettajiin.

Chris Columbuksen ohjaama elokuva on nuoren, orvoksi jääneen ja kaltoinkohdellun pojan kasvutarinan alku. Se on vauhdikas, nuorille katsojille suunnattu, teemoiltaan suhteellisen mustavalkoinen seikkailu taikamaailmaan, mutta siinä on myös yllättävän pelottavia kohtauksia. Fantasiaseikkailussa nähdään muun muassa synkkä, kielletty metsä, jossa elää vaarallisia otuksia, ja hirviömäisen näköinen, kolmipäinen koira. Lisäksi tarinan lapset joutuvat useaan otteeseen kuolemanvaaraan.

Elokuvan keskiöön nousee lasten keskinäinen ystävyys ja luottamus, jolla voitetaan vaikeudet tilanteissa, joissa aikuisista ei ole apua. Lapset myös onnistuvat nousemaan aikuista, pahaa hahmoa vastaan ja voittamaan tämän.

Seikkailussa nähdään aktiivisina toimijoina niin poikia kuin tyttöjäkin. Etenkin Emma Watsonin esittämä Hermione pelastaa pojat pulasta lukuisia kertoja.

Keskustelun tueksi

  • Olet varmaan lukenut alkuperäisen kirjan, johon elokuva perustuu? Miten elokuva eroaa kirjasta? Kumpi on mielestäsi parempi?
  • Miksi Harryn serkku, täti ja tämän mies ovat Harrylle niin ilkeitä? Miksi esimerkiksi Vernon-setä ei halua antaa Harrylle Tylypahkasta tullutta kirjettä?
  • Miksi Harry esitti Lajitteluhatulle toiveen, ettei häntä lajiteltaisi Luihuiseen? Mihin Tylypahkan tupaan sinä tunnet kuuluvasi ja miksi?
  • Hermione on aluksi hieman tyly Harrya ja Ronia kohtaan. Miksi heistä kuitenkin tulee parhaat ystävät?
  • Elokuvan Harry huomaa osaavansa puhua käärmeille. Minkä eläimen kanssa sinä haluaisit osata kommunikoida?
Kirjoittaja: Helinä / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Klassikkoarvio: Harry Potter ja Viisasten kivi

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Klassikkoarvio: Harry Potter ja Viisasten kivi

Arvioijan ikä: 13

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 10

Harry Potter ja viisasten kivi

"erittäin hyvä kirja mutta ei aivan täydellinen koska ei ole läheskään saman lainen kuin kirja."
hihihihaa

Arvioijan ikä: 13

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 8

"Se oli tylsä kun katoin sen ekan kerran 6v. Mutta jos on herkkä eikä sellanen joka pitää vähä jännemmista ei kandee kattoo."
A

Arvioijan ikä: 10

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 7

Arvioijan ikä: 18

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 10

"Perhe tiätää elokuvat on ihania"
Sofia

Arvioijan ikä: 9

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 1

Arvioijan ikä: 12

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 9

Hyvä ja jännittävä elokuva

"Alle 12-vuotiaiden kannattaa katsoa elokuva vanhempiensa kanssa. Elokuva on tosi mukaansatempaava ja hyvä, mutta sisältää myös surullisia ja hyvin jännittäviä elementtejä."
Trio ja äiti

Arvioijan ikä: 9

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 9

You are wizard harry

"Tää on kiva leffa"
Pilkku

Arvioijan ikä: 784

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 3© Koulukino 2024