‹ Takaisin

Klassikkoarvio: Mean Girls

4-6
7-9
10-12
13-15
ajatuksia herättävähumoristinen

Elokuvan synopsis

Räväkässä komediaelokuvassa kotikoulua toisella mantereella käynyt Cady (Lindsay Lohan) aloittaa lukio-opinnot Yhdysvalloissa ja oppii samalla kantapään kautta, miten monimutkaisia teini-ikäisten sosiaaliset suhteet voivat olla.

Tietoa kasvattajalle

2000-luvun alun high school –komediassa pohditaan lukioikäisten ystävyyttä ja kommunikaatiota erityisesti tyttöjen näkökulmasta. Elokuva hyödyntää räväkkää huumoria, sarkasmia ja paikoin myös sarjakuvamaista väkivaltaa kepeällä otteella. Humoristisen yliampuvalla tarinalla on silti myös opetus, ja se on helposti ymmärrettävä: toisten haukkuminen ei tee itsestä parempaa – ja hyvinkin villeistä käänteistä voi selvitä virheensä tunnustamalla ja tapansa parantamalla. 

Mean Girlsin ruotima toksinen tyttökulttuuri vaikuttaa elokuvassa kaikkiin, ei ainoastaan tarinan keskushahmoihin eli Plastikeiksi nimettyihin “teinikuninkaallisiin” ja heidän vihollisiinsa. Jo 20 vuotta sitten koulu on esitetty paikkana, jossa näkyvät mm. kulttuurin, kehojen ja seksuaalisuuden moninaisuus. Plastikkien nokkimisjärjestys, oman kehon arvosteleminen, huorittelu ja manipulointi esitetään komediallisessa valossa, ja ratkaisua etsitään rehellisyydestä ja empatiasta. 

Keskustelun tueksi

  • Miksi jotkut ovat suosittuja? Millaiset nuoret Mean Girls esittää suosittuina? Onko sinun ympäristössäsi ihmisiä, jotka ovat suosittuja? Millaisia he ovat? Onko suosittu sellainen, josta kaikki pitävät, vai tarkoittaako se jotain muuta? 
  • “Girl world has a lot of rules” eli tyttöjen maailmassa on paljon sääntöjä, toteaa päähenkilö Cady. Millaisia kirjoittamattomia tai ääneen lausuttuja sääntöjä Plastikeilla on? Millaisia kirjoittamattomia sääntöjä olet huomannut omassa arjessasi? 
  • Millainen on hyvä ystävä? Millaisia haasteita ystävyydessä voi olla? 
  • Opettaja sanoo nuorille, että heidän pitää oppia ilmaisemaan vihaanssa terveellä tavalla. Miksi vihaakin pitää ilmaista? Miten vihaa voi ilmaista terveellä tavalla? Mitkä ilmaisutavat eivät ole hyviä? Mitä tapahtuu, jos ihminen tuntee vihaa, mutta ei koskaan ilmaise sitä? 
Kirjoittaja: Heli / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Klassikkoarvio: Mean Girls

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Klassikkoarvio: Mean Girls

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024