‹ Takaisin

Klassikkoarvio: Titanic

4-6
7-9
10-12
13-15
ajatuksia herättäväintertekstuaalinenmielikuvitusta rikastuttava

Elokuvan synopsis

Titanic on eeppinen ja toiminnantäyteinen rakkaustarina, joka sijoittuu ”uppoamattoman” aluksen kohtalokkaalle neitsytmatkalle. Elokuva voitti ennätykselliset 11 Oscar®-palkintoa (mm. paras elokuva, paras ohjaaja, paras kuvaus, paras leikkaus, paras lavastus, paras puvustus, paras scoremusiikki, paras alkuperäiskappale, parhaat äänitehosteet ja parhaat erikoistehosteet). Elokuvan pääosissa nähdään Oscar®-voittajat Leonardo DiCaprio ja Kate Winslet. Saadessaan ensi-iltansa vuonna 1997 elokuva nousi kaikkien aikojen menestyneimmäksi elokuvaksi ja se on yhä kaikkien aikojen kolmanneksi menestynein elokuva. (Lähde: Walt Disney Studios Motion Pictures Finland)

Tietoa kasvattajalle

James Cameronin vuonna 1997 valmistuneen Titanicin voi hyvällä syyllä sanoa olevan klassikkoelokuva. Yksitoista Oscar-palkintoa, unohtumaton rakkaustarina ja aikansa mittapuulla hienot erikoistehosteet tekevät siitä kiinnostavaa katsottavaa nykyäänkin. Ohjaaja Cameron sekä pääosissa nähdyt Leonardo DiCaprio ja Kate Winslet ovat edelleen alansa arvostetuimpiin kuuluvia tekijöitä.

Titanicin teemana on 1900-luvun alun luokkajako, kielletty nuori rakkaus sekä tietenkin historian ehkä kuuluisin laivaonnettomuus. Elokuvan alkupuoli keskittyy Jackin ja Rosen rakkaustarinaan sekä hulppean laivan ja matkustajien esittelyyn. Toisessa osassa tarina muuttuu katastrofielokuvaksi, jossa matkustajat joutuvat taistelemaan eloonjäämisestään.

Uppoava laiva ja ihmisten hätä tuntuvat hyvin realistisilta varsinkin kun tietää elokuvassa esitetyn onnettomuuden perustuvan oikeisiin tapahtumiin. Mukana on luonnollisesti traagisia ihmiskohtaloita ja runsaasti kuolemaa, mikä on nuorten katsojien kohdalla hyvä ottaa huomioon.

Keskustelun tueksi

  • Titanicin tapahtumat sijoittuvat vuoteen 1912. Millä tavalla maailma oli tuolloin erilainen kuin nyt? Mitä elokuva kertoo esimerkiksi naisen asemasta tai yhteiskuntaluokista?
  • Miten eri hahmot käyttäytyvät elokuvassa katastrofin hetkellä? Miksi ihmiset toimivat onnettomuustilanteissa eri tavoin?
  • Ovatko elokuvan ohjaaja tai näyttelijät sinulle tuttuja? Mitä muita heidän elokuviaan olet nähnyt?
  • Oletko törmännyt Titanic-elokuvan viittauksiin esimerkiksi tv-sarjoissa tai meemeissä?
  • Elokuvassa nähdään sivuosissa oikeasti Titanicilla matkustaneita historiallisia henkilöitä. Jos olet kiinnostunut aiheesta, voit etsiä netistä lisää tietoa Titanicista!
Kirjoittaja: Jenni / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Klassikkoarvio: Titanic

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Klassikkoarvio: Titanic

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024