‹ Takaisin

Koiranpäivät

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

Shrek-elokuvan tekijöiden sydämellisessä uutuusanimaatiossa luksuselämään tottunut koira nimeltä Riesa päätyy rikkauksista ryysyihin paetessaan entisen omistajansa ahneita lapsia. Hän joutuu opettelemaan, kuinka oikeassa maailmassa eletään. Matkalla Riesa tapaa aivan uusia ystäviä – ja löytää uuden kodin odottamattomasta paikasta. (Lähde: Cinemanse)

Tietoa kasvattajalle

Ylelliseen elämään tottunut, herttainen Riesa-koira menettää emäntänsä ja eksyy samalla pois kotoaan. Villissä luonnossa ja kaupungin vilinässä Riesa tapaa koiria, jotka tulevat varsin erilaisista taustoista. Vähitellen hemmoteltu mutta vilpitön Riesa saa uusia ystäviä ja oppii koirille tärkeitä pepunhaistelu- ja hiissaustaitoja.

Riesan edesmenneen emännän ahneet jälkeläiset välittävät ainoastaan isosta perinnöstä, eivät lemmikeistä; ei ihme, että osa tarinan koirista on menettänyt luottamuksen ihmisen hyvyyteen. Riesa tapaa kuitenkin myös eläinrakkaan ja empaattisen, laulajan urasta haaveilevan nuoren naisen, joka osoittaa, että hyvistä teoista seuraa aina hyvää.

Vauhdikkaassa ja äänekkäässä elokuvassa käydään myös sotaa koirien ja oravien välillä. Oravien tärkein ase on lyömätön tanssitaito, mutta nyrkkitappeluiltakaan ei vältytä. Riesaa jahtaava, humoristinen eläinetsivä muistuttaa hieman Jim Carreyn lemmikkidekkari-hahmoa.

Keskustelun tueksi

  • Kuka oli mielestäsi elokuvan sankari ja miksi?
  • Mikä oli mielestäsi elokuvan hauskin tai mieleenpainuvin hetki?
  • Miten Riesan koiranelämä erosi elokuvan muiden koirien elämästä?
  • Miksi oravat ja koirat eivät tulleet toimeen keskenään?
  • Miksi arvelet, että Riesa valitsi elokuvan lopussa kenet valitsi? Millainen ihminen on hyvä isäntä tai emäntä lemmikille?
  • Miksi ihmisillä on lemmikkejä?
Kirjoittaja: Heli / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Koiranpäivät

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Koiranpäivät

Koira

"Ihan ihana Elokuva tykkän tästä leffasta kannata lukea koko arvio"
Jassu

Arvioijan ikä: 10

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 4© Koulukino 2024