‹ Takaisin

Kolme iloista rosvoa

4-6
7-9
10-12
13-15
hyvää vuorovaikutustasuosittelemme

Elokuvan synopsis

Kasper, Jesper ja Joonatan ovat kolme iloista rosvoa, jotka asuvat rauhallisen Kardemumman kaupungin ulkopuolella. Aina kun he tarvitsevat jotain, niin he vain livahtavat salaa kaupunkiin ja varastavat tarvitsemansa asian. Kuitenkin eräänä päivänä rosvot napataan kiinni ja heidät viedään kaupunginvankilaan. Kun kaupungissa syttyy tulipalo, niin kolmikko saa ainutlaatuisen tilaisuuden todistaa kaupunkilaisille, että he ovat enemmän kuin vain rosvoja. Rakastettu tarina Kardemumman kaupungista ja sen asukkaista herää henkiin uudessa vauhdikkaassa koko perheen animaatioelokuvassa Kolme iloista rosvoa. (Lähde: Nordisk Film)

Tietoa kasvattajalle

Thorbjörn Egnerin rakastettuun lastenkirjaklassikkoon perustuva nukkeanimaatio on iloinen ja sopivan rauhallinen satuelokuva, joka sopii pienille katsojille mutta viihdyttää isompiakin ilmeikkyydellään ja veikeällä musiikillaan. 

Kaukainen Kardemumman kaupunki on sydämellinen kyläyhteisö leipureineen, poliisimestareineen ja raitiovaununkuljettajineen. Kardemummaa häiriköivät rosvot Kasper, Jesper ja Joonatan eivät ole ilkeitä tai pahoja,  vaan vain hieman laiskoja ja osaamattomia. Kolme iloista rosvoa katsoo lempeästi kaikkia tarinan hahmoja. Sama lempeys, ystävällisyys ja inhimillinen kohtaaminen saavat myös rosvot lopulta parantamaan tapansa ja omaksumaan jälleen paikan yhteiskunnan täysivaltaisina jäseninä. 

On hyvä tietää etukäteen, että ilmapiiriltään turvallisessa elokuvassa on yksi jännittävä tulipalokohtaus, jossa söpöt eläimet jäävät lieskoihin ja ovat vaarassa kuolla. Pelastajat ovat reippaita ja toiveikkaita, ja kaikki päättyy hyvin, mutta kohtaus ei ole aivan lyhyt. 

Keskustelun tueksi

  • Mikä oli elokuvan jännittävin kohta? Entä hauskin? 
  • Millainen paikka Kardemumma on? Keitä siellä asuu? Haluaisitko sinä asua Kardemumman kaupungissa? 
  • Keskustelkaa rosvoista ja säännöistä. Mikä on rosvo? Miksi rosvoja on olemassa? Miksi ei saa varastaa? Mitä voi tehdä sen sijaan? Millaisia sääntöjä kaupungissa pitää olla? Miksi rosvot laitetaan vankilaan? Mitä vankilassa tapahtuu? 
  • Miksi rosvot eivät tahtoneet siivota tai peseytyä? Peseydytkö sinä mielelläsi? Entä pidätkö siivoamisesta? Millaisia sääntöjä Kasper, Jesper ja Joonatan tarvitsevat? 
  • Miksi rosvot päättävät ryöstää juuri Sohvi-neidin? Kenelle kotityöt kuuluvat?  
  • Mitkä ovat Kasperin, Jesperin ja Joonatanin toiveammatit? Onko sinulla toiveammattia? 
  • Vinkki! Voit tutustua elokuvan tekoprosessiin ja lavasteisiin YouTubessa (video on norjankielinen).
Kirjoittaja: Heli / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Kolme iloista rosvoa

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Kolme iloista rosvoa

Hauska ja hyvin toteutettu

"Leffa on enimmäkseen perinteistä nukkeanimaatiota, jota on elävöitetty cgi:llä. Tosi kivan näköinen. Tarina on vanha tuttu, mutta siitä on vähän siivottu pahimpia 50-luvun läppiä pois. Musat oli erityisen hyvät ja dubbaus oli kans toimiva. Viisivuotias piti kovasti."
Makkaramestari

Arvioijan ikä: 36

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 5© Koulukino 2024