‹ Takaisin

Kolme muskettikoiraa

4-6
7-9
10-12
13-15
lämminhenkinen

Elokuvan synopsis

Yksi kaikkien ja kaikki yhden puolesta!

D’Artagnan on rohkea ja rämäpäinen nuori koira, joka on päättänyt seurata isänsä jalanjälkiä ja ryhtyä muskettikoiraksi! Laiskanpulskea hevosensa Sandy seuranaan D’Artagnan suuntaa kohti Pariisia liittyäkseen kuninkaan vartiokaartiin. Yhdessä uusien tovereidensa, urheiden muskettikoirien Porthosin, Aramisin ja Athoksen kanssa, hän nousee vastustamaan kieroilevaa Kardinaali Richelieuta ja tämän kätyreitä. Kardinaali havittelee Euroopan herruutta, eikä kaihda mitään keinoja katalan suunnitelmansa toteuttamiseksi… Ehtivätkö sankarimme pysäyttämään Kardinaalin ennen täydellistä katastrofia? Tuleeko nuoresta D’Artagnanista ihka oikea muskettikoira ja voittaako hän rakastamansa Julietten sydämen? Lähde mukaan seikkailuun! (Lähde: Black Lion / VLMedia)

Tietoa kasvattajalle

Alexandre Dumas’n rakastettuun seikkailuromaaniin perustuva lastenanimaatio Kolme muskettikoiraa juontaa juurensa 1980-luvun samannimiseen televisiosarjaan, jossa koirat häärivät romanttisina miekkasankareina.  

D’Artagnan on seikkailunhaluinen sisupussi, joka haastaa kaksintaisteluun monta vastaantulijaa. Hän rakastuu herttaiseen Julietteen, joka osoittautuu tarinan mittaan neuvokkaaksi ja pippuriseksi koiraksi. Rakkaustarinan ja toveruuden lisäksi elokuvassa on romaanista tuttua juonittelua ja takaa-ajoa halki maan ja meren.

Miekkamittelöissä ei sivalleta ketään, joten koirat käyttävät lisäapuna nyrkkejä tyrmätäkseen vastustajiaan. Muskettisoturien arvot toveruus, rohkeus ja uskollisuus ovat kevyesti mukana seikkailuissa. Reipas D’Artagnan on toisinaan jopa tyhmänrohkea, mutta haluaa taistella aina loppuun asti. 

Keskustelun tueksi

  • Mikä oli elokuvan hauskin, jännittävin tai surullisin kohta? 
  • Kolmen muskettisoturin seikkailuista on tehty monia elokuvia. Miksi tarina mahtaa kiehtoa ihmisiä vuodesta toiseen? 
  • “Yksi kaikkien ja kaikki yhden puolesta!” kuuluu Muskettikoirien tunnuslause. Mitä se tarkoittaa? 
  • Oliko D’Artagnan hyvä ystävä hiirelle? Entä oliko hiiri hyvä ystävä D’Artagnanille? 
Kirjoittaja: Heli / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Kolme muskettikoiraa

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Kolme muskettikoiraa

Ihan hirveä!

"Huonoin leffa ikinä! Piirretty 1980-luvun tyyli on tuhat kertaa parempi, kuin tämä! Yäk!"
Maria

Arvioijan ikä: 33

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 5© Koulukino 2024