‹ Takaisin

Kolme muskettisoturia: D'Artagnan

4-6
7-9
10-12
13-15
mielikuvitusta rikastuttavaoptimistinentietoa tarjoava

Elokuvan synopsis

Louvresta Buckinghamin palatsiin, Pariisin katuojista La Rochellen piiritykseen… Uskonsotien jakamassa kuningaskunnassa, jota uhkaa brittiläinen hyökkäys, joukko miehiä ja naisia lyövät miekkansa yhteen ja sitovat kohtalonsa Ranskan kohtaloon. Rohkea D’Artagnan yrittää pelastaa nuoren naisen sieppaukselta, mutta hänen kimppuunsa käydään ja hän on kuolla taistelussa hyökkääjiä vastaan. Kun D’Artagnan saapuu Pariisiin, yrittää hän etsiä hyökkääjät, mutta joutuukin keskelle todellista sotaa, jossa taistellaan Ranskan tulevaisuudesta.
D’Artagnan liittoutuu kolmen uhkarohkean muskettisoturin, Athosin, Porthosin ja Aramisin kanssa. Yhdessä he kohtaavat Richelieun kardinaalin synkät juonittelut. D’Artagnan asettaa itsensä todelliseen vaaraan rakastuessaan intohimoisesti kuningattaren uskottuun, Constance Bonacieux’hen. Tämä intohimo johdattaa D’Artagnanin perivihollisensa Milady de Winterin jäljille. (Lähde: Nordisk Film)

Tietoa kasvattajalle

Historiallisessa seikkailuelokuvassa muskettisoturit taistelevat Ranskan tulevaisuuden puolesta juonittelijoita vastaan. “Yksi kaikkien ja kaikki yhden puolesta”, kuuluu muskettisoturien tunnuslause ja kertoo pähkinänkuoressa heistä olennaisen. Muskettisoturit muodostavat epätodennäköisen altavastaajien joukkion ja yrittävät parhaansa taistelussaan itseään isompia voimia vastaan. Yhdessä he saavuttavat voittonsa. Tarina allevivaa toveruutta, lojaaliutta ja kunniallisuutta.

Kolme Muskettisoturia: D’Artagnan tarjoaa myös ikkunan historialliseen aikaan, jolloin Ranska valtiona oli muodostumassa sellaiseksi kuin se nykyään tunnetaan. 1600-luvun arki- ja hovielämän kuvaus, elokuvan yksityiskohtainen puvustus ja lavastus ovat kiinnostavaa katsottavaa.

Kerronnassa yhdistyy vanhanajan seikkailuelokuvien rempseä meininki tämän päivän toimintaelokuvien eetokseen. Veri on punaista, miekat sivaltavat kipeästi ja pyssyt paukkuvat näyttävästi. Vauhdikas tarina liikkuu taistelusta seuraavaan juonittelun siivittämänä. Elokuvan väkivaltaa ei ole raaistavaa, mutta supersankarien mäiskeeseen tottuneelle se on fyysisempää ja verisempää.

Elokuvan suvantokohdissa petaillaan muunmuassa D’Artagnanin rakkauselämää, johon kenties syvennytään enemmän elokuvasarjan toisessa osassa. Kapinoivan, mutta oikeamielisen D’Artagnanin positiivisessa elämänasenteessa kiteytyy koko elokuvan optimistinen henki. Lyötynäkin hän nousee aina ylös ja yrittää uudestaan: kaverien avustuksella selvitään taas uudesta kiperästä tilanteesta. Tarinan sanavalmiit naiset ovat neuvokkaita toimijoita, eivätkä he jää rakastajattarien asemaan tai kaunistukseksi.

Vaikka elokuva loppujen lopuksi noudattaa hyvinkin selkeätä hyvä/paha-jakoa, monet elokuvan henkilöhahmoista haastavat mustavalkoista asetelmaa ja operoivat kiinnostavammalla harmaan sävyllä. Nuorimpien katsojien kannalta on hyvä tietää myös, että elokuvasarjan avausosaksi tehty Kolme muskettisoturia: D’Artagnan päättyy jännittävään tilanteeseen.

Keskustelun tueksi

  • Elokuva on kuvitteellinen, mutta perustuu oikeaan historialliseen ajanjaksoon, 1600-luvun alun Ranskaan. Mitä osaat kertoa tuon ajan elämänmenosta? Saatko elokuvasta lisätietoa Euroopan historiasta? Voiko elokuvista saada tietoa, vaikka ne ovat fiktiota?
  • Löytyykö elokuvasta joitain asioita tai aiheita, joita voi rinnastaa omaan aikaamme?  
  • Oletko nähnyt muita kolmesta muskettisoturista kertovia elokuvia tai sarjoja? Millä tavalla uusi Kolme muskettisoturia: D’Artagnan eroaa niistä?
  • Kuka on suosikkihahmosi tarinassa ja miksi?
Kirjoittaja: Juuso / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Kolme muskettisoturia: D'Artagnan

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Kolme muskettisoturia: D'Artagnan

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2023