‹ Takaisin

Kong: Pääkallosaari

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

Godzilla-elokuvan tuottajat tuovat valkokankaille tarinan myyttisen Kongin alkuperästä. Ohjaaja Jordan Vogt-Robertsin (The Kings of Summer) vangitseva seikkailu kokoaa yhteen ryhmän tiedemiehiä, sotilaita ja seikkailijoita, jotka lähtevät tutkimaan aiemmin kartoittamatonta Tyynenmeren saarta. Saari paljastuu uskomattoman kauniiksi, mutta vaaralliseksi. Kadotettuaan yhteyden ulkomaailmaan ryhmä uhmaa kohtaloaan astumalla mahtavan Kongin valtakuntaan – ja aloittaa lopullisen taistelun ihmisen ja luonnon välillä. Kun tutkimusmatkasta tulee selviytymiskamppailu, täytyy joukkion taistella paetakseen alkukantaisesta paratiisista, jonne ihmisyys ei kuulu. (Lähde: Filmikamari)

Tietoa kasvattajalle

Kong: Pääkallosaari on jännittävä seikkailu paratiisisaarella, kuuluisan jättiläisapinan kotikonnuilla. King Kongin lisäksi elokuvassa nähdään useita muita jättiläismäisiä ja pelottavan näköisiä eläinhirviöitä, joita ihmishahmot joutuvat pakoilemaan saarta tutkiessaan. Seikkailun ikäraja on 12, mutta siinä nähdään useita raakoja kohtauksia, minkä vuoksi elokuvaa ei voi suositella ikärajajouston puitteissa nuoremmille katsojille. Elokuvassa mm. seivästetään ihminen näyttävästi pituussuunnassa.

Jännittävän seikkailun ohella elokuva ottaa kantaa ihmisen suhtautumiseen luontoon ja muihin eläimiin. Tieteen nimissä ennestään tuntematonta sademetsää räjäytellään silmittömältä näyttävällä tavalla ja tutkijoita suojelemaan palkatut sotilaat haluavat tappaa kaikki vastaan tulevat tuntemattomat elämänmuodot. Elokuva esittää ihmisen pääasiallisesti ajattelemattomana tuhoajana. Hirviömäistenkin eläinten tappamisen voi nähdä vertauskuvana ihmislajin aiheuttamalle elinympäristöjen tuholle ja lajien sukupuuttoaallolle.

Seikkailun sukupuolijakauma on miehinen, eikä esimerkiksi sotilaiden joukossa nähdä yhtään naishahmoa. Yksi tutkijoista on nainen, mutta hänen ulosantinsa jää mieheltä neuvojen pyytämiseksi. Keskeiseksi nousevassa sankarikaksikossa nähdään kuitenkin aktiivisena toimijana sekä mies että nainen, sotilas ja valokuvaaja.

Keskustelun tueksi

  • Miksi Kong suhtautui suojelevasti Brie Larsonin esittämään valokuvaajanaiseen? Entä miksi Tom Hiddlestonin esittämä erikoissotilas ei pelännyt Kongia samalla tavalla kuin monet muut hahmot?
  • Miksi Kong ei lopulta ollutkaan paha hirviö? Mieti, miten saaren erikoinen eläimistö olisi voinut kehittyä!
  • Minkä arvelet syyksi siihen, että Samuel L. Jacksonin esittämä sotilasjohtaja menetti mielensä hallinnan ja alkoi käyttäytyä itsetuhoisella tavalla? Keskustelkaa siitä, miten sota ja tappamisen näkeminen voi vaikuttaa sotilaan psyykeen.
  • Keskustelkaa luonnon tutkimisesta ja muiden lajien arvostamisesta. Onko Amazonilla tavattava kovakuoriaislaji yhtä arvokas kuin vaikkapa tiikeri? Mitä menetämme, kun laji kuolee sukupuuttoon? Onko ihmisellä oikeus tappaa toisia eläimiä pelkonsa tai oman etunsa nimissä, jopa ennen kuin tuntee lajin elintapoja?
  • Pelko vaaralliselta tuntuvaa eläinlajia kohtaan voi saada ihmisen tappamaan vaikka laji ei suoranaisesti olisi ihmiselle vaaraksi. Mikä on esimerkiksi suurpetojen rooli Suomen luonnossa? Miksi niin monet ihmiset pelkäävät sutta?
Kirjoittaja: Helinä / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Kong: Pääkallosaari

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Kong: Pääkallosaari

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024