‹ Takaisin

Kung Fu Panda 3

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

Lohikäärmesoturi Pon kauan kadoksissa ollut pandaisä palaa yllättäen Pon elämään, ja kaksikko matkustaa salaiseen paratiisiin tapaamaan muita hauskoja pandaystäviä. Heidän rauhansa järkkyy, kun yliluonnollisia voimia hallitseva Kai kiitää läpi Kiinan kukistaen kaikki kung fu -mestarit. Polla on edessään lähes mahdoton tehtävä opettaa koko kylällinen kömpelöitä ja hassuttelevia lajitovereitaan ylivertaiseksi Kung Fu Panda -ryhmäksi! (Lähde: SF Film Finland Oy)

Tietoa kasvattajalle

Kung Fu Panda 3 jatkaa kahdesta suositusta animaatiosta tutun Po-pandan seikkailuja. Po on hieman hömelö mutta oikeassa paikassa itsensä kokoava ja huimiin suorituksiin yltävä kiinalaisten kungfu-taistelulajien taitaja. Tarinan suurin oivallus piilee omien vahvuuksien hyödyntämisessä: kun tuntee itsensä ja uskaltaa kohdata vaikeudet, saa ihmeitä aikaan.

Elokuvassa suhtaudutaan luontevasti erilaisiin perheisiin. Pon adoptioisä on ankka, ja lopulta pandalla on kaksi rakastavaa isää, jotka pystyvät alkuhankaluuksien jälkeen hyväksymään toisensa ja vetämään yhtä köyttä. Tiivis pandayhteisö ottaa tulokkaat lämpimästi vastaan. Omien juurien tuntemisen tärkeys esitetään selkeästi ja lämmöllä, kasvatti-isän merkitystä väheksymättä.

Nopeatempoisen elokuvan vauhdikkaita taistelukohtauksia rytmittävät hidastukset ja näyttävät maisemat. Suurin taistelu ei ratkea lopulta fyysisellä ylivoimalla vaan henkisillä voimavaroilla. Opetus on, että yhteistyö voittaa itsekeskeisyyden ja toisten jyräämisen. Suorituksien painottamisen sijaan elokuva antaa raikkaan muistutuksen siitä, että myös rentoutuminen ja laiskottelu voivat tuoda iloa.

Keskustelun tueksi

  • Elokuvassa painotetaan, että jokaisesta löytyy jokin vahvuus. Mitkä ovat sinun vahvuuksiasi? Missä olet mielestäsi hyvä, mitä tykkäät tehdä? Miten voit hyödyntää taitojasi arkielämässä? Entä vaikeuksia kohdatessasi?
  • Molemmat Po-pandan isät ovat valehdelleet hänelle. Miten ja miksi? Saako totuutta muunnella, jos tarkoitus on hyvä? Miksi saa tai ei saa? Mitä seurauksia valehtelusta voi olla? Voiko valehtelun antaa anteeksi?
  • Onko Pon nousu Lohikäärmesoturiksi ja kaikkien auttajaksi mielestäsi kohtaloa, kuten elokuvassa viitataan? Vai onko se pandan oman harjoittelun ja oivallusten ansiota?
  • Miksi Kai janoaa mainetta? Miksi hän on valmis hyötymään muista saavuttaakseen valtaa? Millä eri keinoilla toisten kunnioituksen voi hankkia?
  • Elokuvassa esiintyy monta kiinalaiselle filosofialle tärkeää käsitettä. “Jin ja jang” ovat maailmankaikkeuden kaksi toisiaan täydentävää perusvoimaa, “chi” (tai “qi”) puolestaan viittaa elämänenergiaan. Voit lukea termeistä lisää esimerkiksi Wikipediasta. Mitä jing ja jang -merkin muodostuminen puunlehdistä elokuvan lopussa mielestäsi tarkoitti? Entä mikä oli chin merkitys?
  • Kung Fu Panda -elokuvien kuvailmaisussa on runsaasti aasialaista estetiikkaa. Oletko nähnyt Kung Fu Panda 3:ssa hyödynnettyä kuvastoa esimerkiksi sarjakuvissa, peleissä, kiinalaisissa elokuvissa tai maalauksissa?
Kirjoittaja: Maija / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Kung Fu Panda 3

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Kung Fu Panda 3

Arvioijan ikä: 13

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 8

mestari teos

"melkein yhtä hyvä kuin Kung Fu Panda 1 ja 2 ehkä jopa yhtä hyvä"
Po

Arvioijan ikä: 20

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 16© Koulukino 2024