‹ Takaisin

Kung Fu Panda 4

4-6
7-9
10-12
13-15
humoristinenhyvää vuorovaikutusta

Elokuvan synopsis

Kukistettuaan maailmanluokan roistoja rohkeudellaan ja hurjilla taistelutaidoillaan, kohtalo kutsuu lohikäärmesoturi Pon laittamaan pisteen ainaiselle seikkailemiselle. Tarkemmin sanoen, hänestä halutaan Rauhan laakson henkinen johtaja.

Tässä on kuitenkin muutama ongelma. Ensinnäkin Po tietää henkisestä johtajuudesta yhtä vähän kuin paleodieetistä, ja toiseksi hänen on löydettävä ja koulutettava uusi lohikäärmesoturi ennen kuin voi vastaanottaa uuden ylevän asemansa.

Kuvioihin ilmestyy lisäksi paha ja voimakas Kameleontti, pieni lisko, joka osaa muuttaa muotoaan miksi tahansa olennoksi. Kameleontti on iskenyt silmänsä Pon Viisauden sauvaan, jolla hän voisi kutsua henkimaailmasta takaisin kaikki Pon sinne lähettämät vastustajat.

Po löytää avukseen nokkelan arokettu Zhenin, varkaan, joka käy Pon hermoille, mutta osoittautuu taidoiltaan korvaamattomaksi. Hullunkurisen kaksikon on tehtävä yhteistyötä suojellakseen Rauhan laaksoa Kameleontin liskonkynsiltä. Samalla Po myös ymmärtää, että sankareita voi löytyä odottamattomista paikoista. (Lähde: Finnkino Oy)

Tietoa kasvattajalle

Neljäs Kung Fu Panda –elokuva jatkaa jotakuinkin siitä, mihin kolmas tarina jäi, mutta juoneen pääsee mukaan ilman edellisten elokuvien katsomista. Lohikäärmesoturin arvon ja aseman saavuttanut Po-panda on edelleen rento ja reteä hahmo, jota ahneus ja vallanhimo eivät vaivaa.  

Tälle kamppailulajien taiturille “kuonoon mättäminen” on helpoin ja luontevin tapa ratkoa konflikteja. Rauhanomaisempia keinoja etsitään pitkin tarinaa, ja matkan varrelle mahtuu runsain mitoin kepeästi ja vauhdikkaasti toteutettua “kuonoon mättämistä”. Po joutuu pohtimaan erityisesti luottamusta ja henkistä kasvua. Seikkailulla tukea tarjoavat lämpimän yhteisymmärryksen kautta erityisesti Pon ottoisä ja myöhemmin mukaan kuvioihin tullut biologinen isä.

Nopeatempoisessa elokuvassa on sarjakuvamaisen väkivallan lisäksi myös pientä pelottavuutta, kun tarinan pahis haalii itselleen kaikki mahdolliset voimat ja muuttaa muotoaan välillä hirviömäiseksikin. Lisäksi elokuvan huumori ei kaikin paikoin aukea pienimmille katsojille, mistä esimerkkinä suloisten rosvopalleroiden hihkuma, ironiseksi tarkoitettu “jee, lisää väkivaltaa!” 

Keskustelun tueksi

  • Onko elokuvan Zhen-kettu hyvis vai pahis? Onko hän hyvä ystävä? 
  • Pandan mestari muistuttaa, että riitoja ei pitäisi ratkaista lyömällä. Miksi ei, ja millaiset vaihtoehdot ovat parempia? 

Tarinassa vitsaillaan syvällisillä lausahduksilla. Mitä seuraavat mietteet tarkoittavat? Liittyvätkö ne jotenkin elokuvan tapahtumiin? Keksittekö omia pikku viisauksia?

  • Joka jalasta jää jälki, oli se miten pieni vain 
  • Ikinä ei ole liian myöhäistä toimia oikein 
  • Jokainen (persikan)kivi pitää sisällään lupauksen isosta puusta 
  • Ikinä ei tiedä, mihin pystyy ennen kuin ryhtyy 
Kirjoittaja: Heli / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Kung Fu Panda 4

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Kung Fu Panda 4

Umpisurkea.

"Kung-Fu Pandaa ei enää jatketa. Pidän sitä paitsi 1stä ja 3sta. Kolmas Kung-Fu Panda on parempi elokuva. Alkuperäistä katsoin mun veljeni kanssa. Tämä on aivan turha. En tykkää siitä elokuvasta yhtään. Ei kuulu mun suosikkeihini."
Maria

Arvioijan ikä: 34

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 9© Koulukino 2024