‹ Takaisin

Kupla

4-6
7-9
10-12
13-15
hyvää vuorovaikutustalämminhenkinen

Elokuvan synopsis

16-vuotias Eveliina näkee sattumalta äitinsä suutelevan toista naista. Vanhempiensa eroa peläten hän päättää puuttua tilanteeseen, lupaa kysymättä ja keinoja kaihtamatta.

Eveliinan elämässä onnistumisen mittariksi muodostuu isän ja äidin pysyminen yhdessä. Hänen mielestään paras keino tuhota äidin avioliiton ulkopuolinen suhde ja lähentää vanhemmat uudelleen on vaikeuksiin joutunut teinitytär.

Niinpä Eveliina heittäytyy moniongelmaiseksi. Siinä sivussa panoksiksi joutuu muutaman muunkin elämä. Silti Eveliina varjelee suunnitelmaansa viimeiseen asti ja omat salaiset selviytymiskeinonsa on aikuisillakin — kunnes kupla puhkeaa.

Aleksi Salmenperän lämminhenkinen draamakomedia kuvaa perhe-elämän, kasvatuksen ja parisuhteen haasteita lämpimästi, samaistuttavasti ja hurmaavan humoristisesti, kipeistäkin aiheista huolimatta. Kuplan rooleissa näyttelevät Stella Leppikorpi, Minna Haapkylä, Tommi Korpela, Amos Brotherus ja Anna-Maija Tuokko. Elokuvassa nähdään myös muun muassa Eedit Patrakka, Saimi Kahri, Janne Reinikainen ja Saara Pakkasvirta. (Lähde: Aurora Studios)

Tietoa kasvattajalle

Eveliinan elää tavallista ja suojattua elämää. On kuuntelevat ja kärsivälliset vanhemmat, parhaat kaverit, kotibileitä, koulupäiviä, alkoholikokeiluja ja mopoautoja. Mutta nuoruuteen kuuluvat kasvukivut ovat väistämättömiä. Eveliinan tasaisen arjen suistaa raiteiltaan äidin syrjähyppy. Kun Eveliina yrittää ohjailla vanhempansa ja muut ihmiset toimimaan oman mielensä mukaan, kaikki menee vain hullummaksi. 

Eveliinan isä ja äiti yrittävät olla täydellisiä vanhempia, mutta he joutuvat Eveliinan tavoin hyväksymään, että toista ihmistä ei voi pakottaa tiettyyn muottiin. Eveliina saa huomata, ettei olekaan maailman napa: hänen sekoilullaan ja valehtelulla on vaikutusta muihinkin kuin häneen itseensä. Tarinan edetessä Eveliina oppii pyytämään anteeksi ja ottamaan vastuuta tekemisistään. Samalla häntä ympäröivät ihmisetkin saavat harjoitella kommunikointia ja tunteiden ilmaisemista. 

Kupla suhtautuu lempeästi eri-ikäisten ihmisten kipuiluun ja yrityksiin toimia järkevästi. Elokuvassa kuullaan railakasta kiroilua etenkin luontevasti näyttelevien nuorten suusta.  

Keskustelun tueksi

  • Onko Kupla mielestäsi realistinen elokuva? Mitkä asiat tuntuvat aidoilta? Onko joitain asioita ehkä korostettu, jotta elokuva tuntuisi toimivalta? 
  • Millaisia Eveliinan vanhemmat ovat? Ovatko he hyviä vanhempia? Mitä neuvoja antaisit heille? 
  • Entä millaisia neuvoja antaisit Eveliinalle? 
  • Kuuluvatko vanhempien eli Tupun ja Teuvon väliset asiat mielestäsi Eveliinalle? Onko lapsella oikeus puuttua läheisten aikuisten asioihin? 
  • Elokuvan alussa vanhemmat antavat Eveliinalle seksivalistusta. Sujuuko se hyvin? Kenen sinun mielestäsi kuuluu antaa nuorille seksivalistusta? Eveliina ehdottaa, että internet riittäisi – oletko samaa mieltä? 
  • Millä tavalla Eveliina käyttää alkoholia? Pitäisikö aikuisten tai kaverien sinun mielestäsi olla huolissaan siitä? Miksi tai miksi ei? 
  • Elokuvan loppupuolella nähdään kauris. Mitä kauriille tapahtuu? Symboloiko se mielestäsi jotakin?  
Kirjoittaja: Heli / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Kupla

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Kupla

Arvioijan ikä: 60

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 14© Koulukino 2024