‹ Takaisin

Labyrintti – Aavikkokokeet

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

Fantasiajännäri Labyrintti saa jatkoa. Paettuaan labyrintista post-apokalyptiselle aavikolle Thomas ystävineen viedään militarisoituun W.C.K.D. tukikohtaan, jossa heidän luvataan olevan turvassa. Pian Thomas (Dylan O’Brien) saa kuitenkin selville kavalan salaisuuden heidän niin kutsutuista suojelijoistaan. Yhdessä ystäviensä (Kaya Scodelario, Thomas Brodie-Sangster, Ki Hong Lee) kanssa hänen täytyy luottaa labyrintissa opittuihin kykyihinsä ja rohkeuteensa selviytyäkseen vaarallisesta pakomatkasta aavikon halki. Päästäkseen vapauteen heidän on taisteltava rankkoja olosuhteita ja tartunnan saaneita asukkaita vastaan uhmatessaan voimakasta organisaatiota, joka ei aio päästää heitä pakoon. (Lähde: Filmikamari)

Tietoa kasvattajalle

Labyrintti-sarjan toinen elokuva jatkaa ensimmäisen osan teemalla, joka korostaa nuorten välistä ystävyyttä ja “kaveria ei jätetä” -asennetta tilanteessa, missä joukko nuoria joutuu selviytymään ilman vanhempien apua ja toimimaan aikuisten auktoriteettia vastaan. Ensimmäisessä elokuvassa muodostuneet ystävyyssuhteet vahvistuvat, mutta matkaan mahtuu myös petturuutta. Thomasista on kasvanut selkeä joukon johtaja, jota muut seuraavat, vaikka tämän päätökset tuntuvatkin usein perustuvan varsinaisen tiedon puuttuessa pelkkään intuitioon.

Elokuvan toiminta on ensimmäisen osan tapaan synkänpuoleista, eikä siinä ole mukana keventävää huumoria. Taistelu- ja hengissäselviämiskohtaukset ovat usein realistisen näköisiä. Vaikka elokuvan miljöö onkin dystooppinen tulevaisuuden maailma, tarina sidotaan esimerkiksi maisemiltaan meidän tuhoutuneeseen maailmaamme, mikä synnyttää vahvan todellisuuden tunnun.

Elokuvassa sotilaallisten tukikohtien välillä olevalla maalla asustaa infektoituneita, zombin kaltaisia ihmisiä, jotka hyökkäilevät terveinä pysyneiden ihmisten kimppuun ja muuttavat puremansa kautta näitä kaltaisikseen. Tämä voi tuntua nuoremmista katsojista pelottavalta. Lisäksi WCKD-organisaatio kaappaa nuoria lääketieteellisiin tarkoituksiinsa, missä nämä lopulta menehtyvät.

James Dashnerin kirjatrilogian kakkososaan löyhästi perustuva Labyrintti – Aavikkokokeet on suunnattu niille katsojille, jotka ovat jo nähneet ensimmäisen osan (Labyrintti, 2014) ja suunnittelevat myös katsovansa seuraavan osan. Itsenäisenä elokuvana Aavikkokokeet ei avaudu katsojalle kunnolla.

Keskustelun tueksi

  • Keskustelkaa aikuisten auktoriteetin kyseenalaistamisesta ja kapinallisuuden oikeutuksesta. Voitko soveltaa tätä nykypäivän Suomeen?
  • Missä tilanteessa olisit valmis seuraamaan ystävääsi tuntemattomaan? Entä millaisessa tilanteessa pitäisi pystyä sanomaan johtajahahmollekin ei?
  • Onko ystävän luottamuksen pettäminen milloinkaan oikeutettua? Keksitkö tilanteita, milloin tällainen voisi tulla kyseeseen?
  • Millä tavalla suojautuisit infektiolta, joka uhkaa muuttaa ihmiset zombeiksi?
Kirjoittaja: Helinä / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Labyrintti – Aavikkokokeet

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Labyrintti – Aavikkokokeet

Ei lastenelokuva

"Tämä ei ole lastenelokuva, ikärajastaan huolimatta. Elokuvan väkivalta ei ole Nälkäpeli-leffoja nähneenä niin yllättävää, mutta siltikin: voin hyvällä varmuudella sanoa että ikärajat ovat lipsuneet höllempään suuntaan. Mikä olisi aikaisemmin(ennen vuotta 2012) saanut K15-leiman saakin nyt K12-leiman. Samaan kastiin lukeutuvia elokuvia ovat muunmuassa Ex Machina, Nälkäpeli ja Let's Be Cops. Elokuvan tarinankuljetus on usein hektistä. Ja ruumismäärä on moninkertainen verrattuna ykkösosaan, vaikka suurin osa uhreista onkin aikuisia. Zombit eli 'kahjot' eivät myöskään ole kaukana tavallisten kauhuelokuvien vastaavista. Syyt korkeampaan ikäsuositukseen: *teemat, kuten ihmiskokeilut, jatkuva kuolemanuhka ja itsemurha *voimakas väkivalta ihmisiä kohtaan[1 lyhyt kohta jossa eläintä kohtaan](paikoin veristä) *viitteet väkivaltaan ( esim. kohtaus jossa näytetään ruumis, jonka päässä muovipussi) "

Arvioijan ikä: 26

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 15© Koulukino 2024