‹ Takaisin

Labyrintti – Tappava lääke

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

Thomas (Dylan O’Brien) ja muut aukiolaiset huomaavat olevansa keskellä tähän asti vaarallisinta seikkailua, murtautuessaan sisälle salaiseen WCKD-järjestön kontrolloimaan kaupunkiin. Trilogian huikeassa päätösosassa labyrintista ulos pääsemisen sijaan on löydettävä keino päästä takaisin sisään. (Lähde: Filmikamari)

Tietoa kasvattajalle

James Dashnerin fantasiakirjatrilogian kolmanteen osaan löyhästi perustuva Labyrintti – Tappava lääke on suunnattu niille katsojille, jotka ovat jo nähneet elokuvasarjan kaksi edellistä osaa. Se ei toimi itsenäisenä elokuvana.

Labyrintti – Tappava lääke jatkaa edellisten osien teemalla, joka korostaa nuorten välistä ystävyyttä ja “kaveria ei jätetä” -asennetta. Tarinassa käsitellään keskeisesti myös anteeksiantoa ja petoksen jälkeisen luottamuksen uutta kasvua.

Elokuvan toiminta on edellisten osien tapaan erittäin synkkää, eikä siinä ole mukana keventävää huumoria. Edellisiin osiin verrattuna nuorten kapina kasvaa tässä elokuvassa täysimittaiseksi sodaksi, jossa nähdään runsaasti räjähdyksiä. Elokuvan miljöö on dystooppinen tulevaisuuden maailma, mutta sen taistelu- ja hengissäselviämiskohtaukset ovat usein realistisen näköisiä ja keskeisiä henkilöhahmoja kuolee. Kauhuelementtejä tarjoavat viruksen vuoksi zombeiksi muuttuneet / elokuvan aikana muuttuvat ihmiset, joista yksi on tarinan kannalta keskeinen nuori.

Keskustelun tueksi

  • Elokuvassa kehitetään lääkettä vaarallista virusta vastaan kyseenalaisin menetelmin, perustellen harvojen kärsimystä yleisellä hyvällä. Keskustelkaa, millaisessa tilanteessa yleinen hyvä voisi mennä yksityisen hyvinvoinnin ja jopa elämän edelle.
  • Miten pahasti ystäväsi pitäisi pettää luottamuksesi, ettet enää voisi antaa hänelle anteeksi? Vai pitäisikö kaikki aina antaa anteeksi?
  • Elokuvan nuoret kyseenalaistavat aikuisten auktoriteetin ja kapinoivat lopulta sotilaallisin keinoin näiden valtaa vastaan. Keskustelkaa, mitä ovat demokratia ja diktatuuri ja milloin kapinointi auktoriteetteja vastaan on oikeutettua.
Kirjoittaja: Helinä / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Labyrintti – Tappava lääke

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Labyrintti – Tappava lääke

""Elokuvan nuoret kyseenalaistavat aikuisten auktoriteetin ja kapinoivat lopulta sotilaallisin keinoin näiden valtaa vastaan. Keskustelkaa, mitä ovat demokratia ja diktatuuri ja milloin kapinointi auktoriteetteja vastaan on oikeutettua." Hieman ironista, että vaikka nämä teinidystopiat periaatteesa yrittävät korostaa nuorille oman ajattelun ja kyseenalaistamisen tärkeyttä, niissä silti monien muiden yhdysvaltalaisten kirjojen/elokuvien tavoin juuri älykkäät ihmiset ja tieteen edustajat esitetään pahoina. Esim. Outolinnussa ihan sama juttu. Kyseessähän on teinien wishfullfilment toimintaleffa, jossa kaikki jostain syystä pyörii Gary Stun ympärillä, mutta olisin toivonut leffaan vähän enemmän syvällisyyttä tai moraalista pohdiskelevuutta puuduttavien action-kohtausten sijaan. Juoneltaankin leffa on aukkoja täynnä, eikä edes vaivautunut selittämään alkuperäisen idean eli labyrinttien merkitystä lääkkeen kehittämisessä. Oli harmi että leffan ainoa moraalisesti harmaa hahmo Teresa (kuten myös Ava) kuolee. Vaikka tämä tapahtui kirjoissakin, se tuntui helpolta ratkaisulta kolmiodraamalle. Toisin kuin Teresa inhimillisine virheineen ja käsityksineen, Thomas ja Brenda ovat 100% hyviä, eiväthän he saa kuolla!"
Katselija

Arvioijan ikä: 16

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 13© Koulukino 2024