‹ Takaisin

Labyrintti

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

Labyrintti sijoittuu post-apokalyptiseen maailmaan, jossa Thomas herää muistinsa menettäneenä valtavan labyrintin vankina. Thomas ei ole kuitenkaan yksin, vaan labyrinttiin on suljettu joukko muitakin nuoria miehiä. Yhdessä he ryhtyvät selvittämään, kuka heidät labyrinttiin vangitsi ja miksi. Samalla Thomas ja muut ”juoksijat” yrittävät keksiä keinon päästä pakoon. (Lähde: SF Film Finland Oy)

Tietoa kasvattajalle

Labyrintin vankilayhteisöstä on muodostunut rakentava ja hyväntahtoinen pienoisyhteiskunta. Jäsenet esitetään alleviivaamatta ja siten melko tasa-arvoisesti rodusta, sukupuolesta tai iästä riippumatta. Päähenkilö Thomas on impulsiivinen ja karismaattinen tyyppi, joka uskaltaa ajatella ennakkoluulottomasti. Näitä ominaisuuksia tarvitaan labyrintin status quosta pakenemiseen, joten rohkeus ja avoimuus uusille ajatuksille ja maailmanselityksille ovatkin elokuvan pääteemoja. Labyrintti viestittää myös, että ihmistä määrittävät hänen valintansa, eivät hänen menneisyytensä.

Keskustelun tueksi

  • Labyrintissä törmää kaksi vastakkaista ajattelutapaa: toisaalta “elämä ei ole täydellistä, mutta olemme jotakuinkin turvassa ja nykyinen systeemi toimii”, toisaalta taas “voimme löytää totuuden ja vapauden vain ottamalla riskin ja muuttamalla sääntöjä”. Kummassakin ajattelutavassa on sekä hyviä että huonoja puolia. Pohdi näiden ajattelutapojen etuja ja haittoja. Tarvitaanko molempia tapoja? Jälkimmäinen ajattelutapa voi muuttaa maailmaa – keksitkö historiasta esimerkkejä?
  • Millainen tyyppi Thomas on? Luettele hyviä ja huonoja puolia. Onko sinulla ja hänellä joitakin yhteisiä ominaisuuksia? Onko hänellä ominaisuuksia, joita ihailet?
Kirjoittaja: Heli / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Labyrintti

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Labyrintti

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024