‹ Takaisin

Lady Bird

4-6
7-9
10-12
13-15
arkinenoptimistinen

Elokuvan synopsis

Hykerryttävässä draamakomediassa itselleen nimen “Lady Bird” antava Christine (Saroise Ronan) painii koulunsa jäykkien perinteiden, huolehtivaisten vanhempien, ensimmäisten sydänsurujen ja suurten tulevaisuudenhaaveiden ristipaineessa.

Lady Bird on törmäyskurssilla vahvatahtoisen sairaanhoitajaäitinsä (Laurie Metcalf) kanssa. Tämä tekee väsymättömästi töitä pitääkseen perheen pinnalla isän (Tracy Letts) jäätyä työttömäksi. Molemmat ovat samasta puusta veistettyjä ja yhtä härkäpäisiä. 2000-luvun alkuun sijoittuva tarina kertoo koskettavasti ihmissuhteista, jotka muovaavat meitä, uskomuksista jotka määrittelevät meidät ja paikasta nimeltä koti, jonka merkitystä ei korvaa mikään.

Lady Bird on Greta Gerwigin (mm. Frances Ha) esikoisohjaus, jossa hän osoittaa olevansa elokuvan kentällä uusi ja rohkea tekijä. Itse käsikirjoittamassaan tarinassa hän onnistuu löytämään äidin ja teini-ikäisen tyttären myrskyisästä suhteesta niin huumoria kuin liikuttaviakin hetkiä. (Lähde: Finnkino)

Tietoa kasvattajalle

Lady Bird on elämänmakuinen kasvukertomus, jossa käsitellään teini-ikäisen identiteettiä ja lapsuudenperheestä irtautumista. Elokuvan keskeisiä teemoja ovat äidin ja tyttären suhde, identiteetin muuntuvaisuus, eka kerta, ystävyyssuhteet ja tulevaisuudensuunnitelmat. 17-vuotias päähenkilö hankkii poikaystävän, riitautuu parhaan kaverinsa kanssa ja haaveilee hyvästä yliopistosta, jollaiseen työläisperheellä ei ole varaa.

Välittömän nuoruuskuvauksen tärkein myönteinen viesti on lempeä suhtautuminen Lady Birdiin ja hänelle taattu kasvurauha. Lady Bird mokailee, kokeilee ja oppii kokemuksistaan. Hän ei ole täydellinen, mutta luottaa itseensä ja siihen, että asiat järjestyvät.

 

Keskustelun tueksi

  • Miksi Lady Bird on muuttanut nimensä? Miten hän suhtautuu ristimänimeensä elokuvan alussa, entä lopussa?
  • Millainen Lady Birdin äiti on? Miksi Lady Bird ajattelee, että äiti ei pidä hänestä? Miten Lady Birdin äidin ja isän roolit vanhempina eroavat toisistaan?
  • Lady Bird käy katolista koulua. Selviääkö elokuvassa, millainen suhde hänellä on kirkkoon ja uskontoon?
  • Lady Birdin perhe asuu “junaradan väärällä puolella”. Mitä tämä tarkoittaa, ja miten se vaikuttaa Lady Birdin arkeen?
  • Millaisia asioita Lady Bird pitää tavoiteltavina, entä millaisia noloina tai epäkiinnostavina?
  • Millaisia ystävyyssuhteita elokuvassa nähdään? Mikä hiertää Lady Birdin ja hänen parhaan kaverinsa Julien välejä? Miten he selvittävät asian? Entä miksi Lady Bird haluaa olla “koulun cooleimman tytön”, Jennan, ystävä? Onko heidän ystävyytensä mielestäsi aitoa?
  • Tutustu myös Koulukinon Lady Bird -oppimateriaaliin!
Kirjoittaja: Heli / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Lady Bird

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Lady Bird

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024