‹ Takaisin

Langennut

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

Lauren Katen Fallen-kirjaan pohjautuva Langennut kertoo voimakastahtoisesta 17-vuotiaasta Lucinda “Luce” Pricesta (Addison Timlin). Lucen tavallinen teini-ikäisen elämä muuttuu täysin, kun häntä syytetään rikoksesta, jota hän ei ole tehnyt. Luce lähetetään sisäoppilaitokseen parantamaan tapojaan. Koulussa Lucea alkaa liehitellä kaksi hyvin erilaista, hyvin komeaa poikaa. Luce tuntee molempia kohtaan ihmeellisen syvää yhteyttä. Yksinäisyyden ja outojen näkyjen riivaama Luce alkaa tutkia menneisyytensä salaisuuksia. Hänelle selviää, että komeat ihailijat ovat langenneita enkeleitä, jotka ovat kilpailleet Lucen rakkaudesta jo satoja vuosia. Lucen on käytävä eeppiseen taistoon tosirakkauden puolesta ja tehtävä vaikea valinta. (Lähde: Future Film)

Tietoa kasvattajalle

Elokuvan teiniromanssi on rakennettu enkelimyyttien ja uskonnollisen kuvaston ympärille. Yliluonnolliset olennot, mahdollisesti tuhoisa rakkaus ja kahden nuoren miehen kilpaileminen neidon suosiosta muistuttavat pitkälti Twilight-kirjojen ja -elokuvien asetelmaa.

Päähenkilö Luce käy koulua sisäoppilaitoksessa, joka on suunnattu “hankalille tapauksille”. Luce kohtaa koulussa sekä kiusaamista että pyyteetöntä ystävyyttä. Joukossa on myös mielenterveyden kanssa kamppailevia oppilaita – ja langenneita enkeleitä. Mielenterveysongelmista puhutaan avoimesti, vaikkakin pinnallisesti. Tarina keskittyy Lucen oman identiteetin etsintään ja ikuisen tosirakkauden konseptin pohdintaan. Henkisiä tai hengellisiä käsitteitä kuten enkeleitä, uudestisyntymää ja kastetta käsitellään myyttisessä valossa.

Keskustelun tueksi

  • Luce kieltäytyy syömästä mielialalääkkeitä: hän toteaa haluavansa olla oma itsensä. Mitä ajattelet tästä?
  • Millainen ystävä Penn on Lucelle?
  • Miksi Daniel ja Cam kilpailevat Lucesta? Miten heidän käytöksensä vaikuttaa Luceen?
  • Mitä rakkaus on? Uskotko rakkauteen ensisilmäyksellä? Entä siihen, että jokaiselle ihmiselle on olemassa “ainoa oikea” pari? Onko todellinen rakkaus ikuista? Tarkoittavatko rakastuminen ja rakastuminen samaa vai eri asioita?
  • Kuka on elokuvan pahis? Miksi?
Kirjoittaja: Heli / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Langennut

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Langennut

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024