‹ Takaisin

Lasse - Best Man

4-6
7-9
10-12
13-15
humoristinenlämminhenkinentunnetaitoja ruokkiva

Elokuvan synopsis

Lassen koululuokka on lähdössä salaiselle luokkaretkelle. Lasse ja Sophie odottavat malttamattomina yhteistä matkaa, kunnes yht’äkkiä selviää, että luokkaretki on samana viikonloppuna kuin Lassen isoisän häät. Paniikki! Lähteekö Lasse luokkaretkelle suuren rakkautensa Sophien kanssa vai valitseeko hän parhaan kaverinsa isoisän? Lassella on vaikeuksia tehdä päätös ja valitseekin sekä että – tai ehkä kuitenkin joko tai… Samaan aikaan Rudolfilla on hankaluuksia morsiamensa kanssa. Onko isoisän tuleva vaimo vain rahan perässä? Karin puolestaan tapaa vanhan poikaystävänsä, joka on kaikkea sitä mitä Rudolf ei ole. Tervetuloa takaisin Anderssonien perheeseen! (Lähde: Atlantic Film)

Tietoa kasvattajalle

Elokuva kertoo Lasse-kirjoista ja aikaisemmistakin elokuvista tutuiksi tulleista Anderssonin perheen jäsenistä ja heidän elämästään. Elokuvassa käsitellään päätösten tekemistä, päättämisen vaikeutta, muiden mielipiteiden vaikutusta omaan toimintaan sekä monia alakoululaisen arkeen kuuluvia teemoja. Elokuva voi tukea lapsen tunne- ja vuorovaikutustaitojen kehittymistä, kunhan elokuvan synnyttämiä ajatuksia puretaan yhdessä aikuisen kanssa.

Lasse – Best Man -elokuvan keskeinen teema on päättämisen vaikeus ja omassa päätöksessään pysyminen. Elokuva näyttää myös, mitä muille ihmisille voi aiheuttaa tahtomattaan, kun ei osaa tehdä valintoja tai päätöksiä. Elokuvan positiivinen sanoma on, että tärkeintä olisi pysyä omana itsenään ja tehdä asioita, jotka itsestä tuntuvat oikeilta, välittämättä muiden mielipiteistä. Elokuvan avulla voi tarkastella myös omaa toimintaa ja sen vaikutusta perheeseen ja kavereihin.

Keskustelun tueksi

  • Elokuvassa Sunen sisko sanoi, että Sunea vaivaa FOMO (Fear Of Missing Out). Tiedätkö mitä se tarkoittaa?
  • Mitä päätöksiä Sune ei osannut tehdä? Miksi päättäminen Sunesta tuntui vaikealta? Mitä päättämättömyydestä seurasi?
  • Jos olisit Sune, miten toimisit toisella tavalla?
  • Miksi päätöksen tekeminen tai valitseminen voi tuntua hankalalta?
  • Mitkä keinot voisivat auttaa päätöksen teossa tai valitsemisessa?
  • Mistä asioista saat itse päättää kotona tai koulussa? Mistä asioista päätätte yhdessä vanhempien tai aikuisten kanssa?

 

 

Kirjoittaja: Melina / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Lasse - Best Man

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Lasse - Best Man

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024