‹ Takaisin

Lasse - Operaatio juhannus

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

Lasse ja Sophie valmistautuvat juhannuksen viettoon yhdessä perheidensä kanssa. Vain päivää ennen Anderssonien ja Blixtien juhannusmatkaa Sophie jättää Lassen ja kaikki on pilalla! Lasse punoo suunnitelmia voittaakseen Sophien sydämen takaisin, mutta kuuntelee harmikseen pikkuveljensä Håkanin ohjeita. Pikkuveljen suunnitelmat ovat kovin suurisuuntaiset, sillä hän on ammentanut tietonsa niistä tuhannesta romanttisesta komediasta, joita hän on katsonut yhdessä perheen isosiskon Annan kanssa. Anna puolestaan murehtii sitä, että vanhemmat Karin ja Rudolf ovat yhtäkkiä outoja… ei kai vanhemmilla vaan ole käsillä aviokriisi?
Anderssonien perheen juhannusmatkalla idylliseen Myshultiin on monta mutkaa mutta niin tai näin – Lasse aikoo tehdä juhannuksesta juuri yhtä romanttisen, kuin hänen äitinsä ja isänsä viettivät 20 vuotta sitten. (Lähde: Atlantic Film)

Tietoa kasvattajalle

Uudessa Lasse-elokuvassa nautitaan tuttuun tapaan Anderssonin perheen dynamiikasta, torailusta ja kohelluksesta. Tällä kertaa viitekehyksenä on romanttinen rakkaus. Lasse yrittää saada takaisin tyttöystävänsä Sophien, isosisko Anna puolestaan pitää silmällä äidin ja isän tuulesta temmattuja eroaikeita. Kuvioissa on myös Lassen uusi kaveri Alex ja tämän riitaantuneet äidit. 

Kesämökkikylässä asuvalla Alexilla on diabetes. Elokuvassa nähdään yksi sairaskohtaus, jonka vuoksi elokuvan ikäraja on 7 (ahdistus). Alexin sairaskohtaus päättyy kuitenkin hyvin, kun neuvokkaat Lasse ja Sophie tulevat apuun. 

Lasse – Operaatio juhannus käy hauskasti läpi romanttisten elokuvien luomia odotuksia ja kliseitä. Samalla pohditaan kommunikaation merkitystä ja molemminpuolista tarpeiden tunnistamista.  

Keskustelun tueksi

  • Mikä oli elokuvan hauskin kohta ja miksi? 
  • Millaisia perheitä elokuvassa nähdään? Muistuttaako joku elokuvan perheistä sinun perhettäsi? 
  • Mistä Lassen ja Sophien ongelmat johtuvat? Miten neuvoisit heitä? 
  • Millainen juhla juhannus on? Miksi juhannusta juhlitaan? Mitä juhannusperinteitä tiedät? Miten juhannusta vietetään Operaatio juhannus –elokuvassa? 
  • Millaisen kuvan elokuvat mielestäsi antavat rakkaudesta – ja miksi? Millaisia esimerkkejä tästä nähdään Lasse-elokuvassa? 
Kirjoittaja: Heli / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Lasse - Operaatio juhannus

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Lasse - Operaatio juhannus

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024